23. januar 2024 20:20

Žan-Lin Lakapel: Izbori unutrašnja stvar Srbije, EU da se ne meša u stvari koje je se ne tiču

Izvor: TANJUG

podeli vest

Žan-Lin Lakapel: Izbori unutrašnja stvar Srbije, EU da se ne meša u stvari koje je se ne tiču

Foto: Tanjug video

BRISEL - Francuski poslanik u Evropskom parlamentu Žan-Lin Lakapel izjavio je danas da Evropska unija ne treba da se meša u izbore u Srbiji, koji su unutrašnja stvar jedne zemlje i da Brisel sada traži izgovore da destabilizuje izbore pošto njihovi favoriti nisu pobedili.

On je za Tanjug rekao da je Srbija slobodna i nezavisna država i da je njen narod velikom većinom glasova ponovo izabrao stranku predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Vučić brani interese svog naroda a ja sam ovde kako bih poručio Evropskoj uniji da se ne meša u stvari koje se nje ne tiču", rekao je Lakapel, iz grupacije "Identitet i demokratija".

Lakapel je istakao da je problem što bi EU želela da se meša u unutrašnje stvari svih zemalja - zemalja članica, država kandidata, kao i zemalja izvan EU.

"Srbija je izborima poslala jednu demokratsku lekciju, sa velikim brojem posmatrača, malim brojem grešaka, kojih ima svuda, to su bili izbori koji su se odvijali u demokratskim uslovima", rekao je on.

Dodao je da pobednik izbora nije bio favorit, da nije miljenik EU, a da opozicija koja je bila favorit nije dobila izbore.

"I sada imamo EU koja traži izgovore kako bi pokušala da destabilizuje izbore i podržava opoziciju", rekao je Lakapel.

Ističe da Evropska unija ne treba to da radi, naročito ne sa jednom zemljom koja nije ni članica Unije, jer Srbija je slobodna i nezavisna država.

"Zameram EU što se meša u sve i podržavam srpski narod, ne iz ideoloških razloga, već iz razloga demokratske pravde, ja sam za to da svaki narod bude suveren i nezavistan, tako da poručujem Evropskoj uniji - stop, zaustavite se, svako treba da se drži svog mesta i a vaše sigurno nije da se mešate u unutrašnje stvari Srbije", istakao je Lakapel.