9. januar 2023 13:35

Najlepše domaćinstvo Srbije Vučićeva tema za novi foto konkurs

Izvor: TANJUG

podeli vest

Najlepše domaćinstvo Srbije Vučićeva tema za novi foto konkurs

Foto: Tanjug video, arhiva

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon uspešnog foto - konkursa "Naša najlepša Srbija" za novi godišnji konkurs postavio je temu "Najlepše domaćinstvo Srbije", a fotografije građani mogu da šalju na adresu najlepsedomacinstvo@predsednik.rs.

Predsednik je pozvao građane da šalju fotografije koje na najbolji način predstavljaju kuće i okućnice, bašte i dvorišta, uređene vrtove i tradicionalne detalje koji krase imanja i domove u našoj zemlji sa svim jedinstvenim obeležjima naše raznolike tradicije u svim krajevima Srbije.

"Hajde da svi iznova osetimo toplinu starih ognjišta, simbola naših korena i tradicije, hajde da ponosno pokažemo naše vrtove i prepune ambare, košare i torove, domaćinske trpeze i verande, rukom negovane ružičnjake i bašte, kamene stazice, kapije i dvorišta, hajde da se svi ponovo setimo zašto je naša Srbija 'pesma među narodima' i zašto je svaka kuća u ovoj blagorodnoj zemlji najjači temelj na kojem gradimo budućnost za sve", napisao je predsednik na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

Konkurs počinje u subotu 14. januara, kada će i biti objavljena prva fotografija nedelje. Nagrade za najlepše slike iz teme "Naša najlepša Srbija", konkursa na koji je stiglo na hiljade fotografija, predsednik će autorima uručiti u petak, 13.januara.

Vučić je zahvalio svima koji su poslali fotografije na konkurs.

"Dragi sugrađani, hvala vam za fotografije naše prelepe zemlje i za sve nezaboravne predele Srbije koje ste ovekovečili sa mnogo umešnosti i ljubavi", poručio je predsednik.