19. februar 2024 09:41

Biljana Šahrimanjan Obradović: Ukoliko opozicija danas ne verifikuje svoje mandate izneveriće poverenje glasača

Izvor: TANJUG

podeli vest

Biljana Šahrimanjan Obradović: Ukoliko opozicija danas ne verifikuje svoje mandate izneveriće poverenje glasača

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Ukoliko opozicija danas na konstitutivnoj sednici Skupštine grada ne verifikuje svoje mandate, a vladajuća koalicija je stekla sve brojeve mandata koji su potrebni da bi se konstituisala gradska Skupština, onda to govori u prilog tome da će opozicija da izneveri glasače i poverenje koje im je dato, izjavila je danas analitičarka Centra za stratešku analizu Biljana Šahrimanjan Obradović.

"Možda je nekada bolje ići na ponovljene izbore kako biste imali zagarantovanu pobedu, da ne morate da ulazite u koaliciju sa ljudima koji nisu vaših stranačkih opredeljenja, mada to jeste i veličina demokratije, ali ukoliko morate da se natežete za dva mandata onda to možda i nije najbolja odluka. S obzirom da nam je malo vremena ostalo i da imamo svega dve i po godine do EXPO 2027, možda će to biti ispravna odluka", ocenila je ona za Tanjug.

 

Obradovićeva kaže da ukoliko opozicija pokuša da spreči današnje održavanje konstitutivne sednice Skupštine grada, to će značiti da oni nisu spremni da na civilizacijski način prihvate broj glasova koji su dobili, nego da se isključivo služe tim metodama da opstruišu sve što je moguće zato što se u poslednje vreme pokazalo da oni ne žele da prihvate volju građana koju su iskazali na izborima.

"Ukoliko ste ozbiljan političar i želite u budućnosti da da dospete do svog određenog cilja, onda morate u političkoj areni da se borite na demokratski način. Gradska Skupština nije mesto svim onim stvarima koje su najavili, to nije mesto da oni ruše volju građana", izjavila je ona.

Kako je navela, opozicija treba da prihvati volju građana i uradi nešto sa glasovima koje je dobila kako bi se pokazala u najboljem svetlu i možda na narednim izborima osvojila veći broj glasova i samim tim osvojila vlast u Beogradu.

Obradovićeva smatra da opozicija treba da radi na nivou cele Srbije, jer, prema njenim rečima, ukoliko bi opozicija uložila makar deo napora za celu Srbije koliko ulaže za Beograd, to bi pokazalo da su oni ozbiljni i odogovorni političari prema svim građanima.