22. februar 2024 15:26

Mi-Glas iz naroda: Treba ići na nove izbore u Beogradu, u procesu smo formiranja stranke

Izvor: TANJUG

podeli vest

Mi-Glas iz naroda: Treba ići na nove izbore u Beogradu, u procesu smo formiranja stranke

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Petorica predstavnika pokreta "Mi - Glas iz naroda" rekli su danas da ostaju pri stavu da je potrebno ići na nove izbore u Beogradu i najavili da njihova dva odbornika u Skupštini grada neće podržati vlast, kao i da su u procesu formiranja stranke.

Jedan od osnivača, Branko Pavlović, rekao je na konferenciji za novinare da su uz pokret ostala dva odbornika u Skupštini grada Beograda, gde su kao lista osvojili šest mandata.

"Naša dva odbornika izvesno ostaju na istim pozicijama koje smo rekli. Mi nećemo podržati aktualnu vlast", rekao je Pavlović odgovarajući na pitanje da li će pokret podržati SNS i SPS kako bi se formirala vlast u Beogradu.

Pavlović je rekao da će pokret u Skupštini Srbije, posle odlaska Branimira Nestorivića i Aleksandra Pavića, imati sedam, moguće i osam narodnih poslanika od 13 koliko je lista "Mi - Glas iz naroda" osvojila na parlamentarnim izborima.

Jedan od osnivača i narodni poslanik Jovan Janjić rekao je da se ne može govoriti o raskolu, jer je većina poslanika ostala verna pokretu, i da nije podržala Nestorovića.

 

Siniša Ljepojević je rekao da su odlučni da prerastu u političku stranku koja neće imati klasičnu stranacku infrastrukturu, već kolektivno rukovodstvo. 

"To će biti pet preostalih osnivača. Imaće izvršni odbor i skupštinu, ali neće imati glavni odbor. Mi nemamo lidera stranke. Imamo kolektivno rukovodstvo koje mi zovemo veće", rekao je Ljepojević.

 

Ljepojević je dodao da će se Mi - glas iz naroda u nastavku rada oslanjati na one principe koji su usvojeni i objavljeni pre republičkih i lokalnih izbora.

"Iz onoga što se u međuvremenu događalo mi koji smo ostali u pokretu, treba da izvučemo neke pouke i da uradimo neke stvari koje bi mogle u najvećoj meri da eliminišu probleme", rekao je Ljepojević.

Predstavnici pokreta su rekli i da će zadržati isto ime, logo i žig, za koji tvrde da su zaštićeni u Zavodu za intelektualnu svojinu.

Mitar Kovač je ocenio da su kao pokret imali "duplu nesreću" jer ih je najpre napustio nosilac beogradske liste Aleksandar Jerković, a sada i nosilac republičke liste Branimir Nestorović.

Stanojević negirao je navode Nestorovića i Pavića da je pokušao da isprovocira Pavića i da mu je pretio fizičkim nasiljem.

Nosilac izborne liste na republičkim izborima "Mi-Glas iz naroda" Branimir Nestorović najavio je ranije da je zajedno sa Aleksandrom Pavićem u procesu osnivanja nove stranke sa ljudima koji ga podržavaju.