23. februar 2024 09:56

Srđan Barac: Interes građana Beograda da se formira većina sa jasnom političkom platformom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Srđan Barac: Interes građana Beograda da se formira većina sa jasnom političkom platformom

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost ocenio je danas da je interes građana Beograda da bude formirana skupštinska većina sa jasnom političkom platformom na kojoj će se raditi u narednom periodu.

On je za Tanjug rekao da je realna politička situacija takva da imamo vladajuću koaliciju koja je dobila najviše glasova, SNS koja ima najveći legitimitet da pokuša da formira skupštinsku većinu u Beogradu.

"Branimir Nestorović je osoba koja je bila najprepoznatljivija u javnosti, iako je bio nosilac na republičkim izborima, odbornik je i u Beogradu i iz tog razloga je važan ne bi li pokazao da su ti glasovi zaista glasovi koaliciji 'Mi-glas iz naroda'. Da li će doći do dogovora, to je stvar politike", rekao je Barac.

Komentarišući raskol pokreta "Mi-glas iz naroda", Barac je rekao da situacija govori da pokreti koji su labavo formirani, bez jasne političke strukture, labavo i funkcionišu, i dodao da su glasovi koji su otišli za pokret "Mi-glas iz naroda" trenutno glasovi za koje se ne zna gde će završiti, odnosno da li su oni bili glasovi za konkretne političke ideje ili su bili glasovi za pojedince.

"U ovom trenutku smo čuli od Šapića da postoji skupštinska većina, koja je tanka i labava, odnosno samo 56 odbornika i da ukoliko Branimir Nestorović ne bude deo skupštinske većine, da će se ići na izbore i da će onda Beograđani imati još jasniju političku poruku ko je za vladajuću koaliciju da se nastavi plan razvoja Beograda, ili postoji opcija glasanja za jasno deklarisane opozicione partnere, što je bila 'Srbija protiv nasilja' i Novi DSS", naveo je on.

Barac kaže da je pitanje odnosa snaga na novim izborima, pitanje za građane Beograda i birače koji će na osnovu političkih poruka, koje su se dešavale tokom izborne kampanje, ali i nakon izbora kada postoji dosta ličnih poruka, a ne poruka biračima, znati to da prepoznaju i u nekom odgovarajućem trenutku i kazne.