26. februar 2024 12:15

Predrag Lacmanović: Premijer treba da bude osoba od poverenja i voljna za taj posao

Izvor: TANJUG

podeli vest

Predrag Lacmanović: Premijer treba da bude osoba od poverenja i voljna za taj posao

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Programski direktor agencije "Faktor plus" Predrag Lacmanović izjavio je danas, povodom početka konsultacija predsednika Srbije Aleksandra Vučića o kandidatu za predsednika Vlade Srbije, da se može pretpostaviti da će to biti ličnost od velikog poverenja, ali i osoba koja će pokazati volju da obavlja tu funkciju.

On je za Tanjug rekao da se pominje i produžetak mandata sadašnje premijerke Ane Brnabić, ali da sigurno ima još kandidata i istakao da, iako o toj poziciji odlučuje i predsednik Aleksandar Vučić, i sami kandidati moraju da se vide na takvoj poziciji, da daju svoje mišljenje i da pokažu volju da prihvate taj posao.

 

"Verujem da ozbiljna, odmerena osoba mora dobro da razmisli da li je pravi kandidat za takvu poziciju", dodao je Lacmanović.

Odgovarajući na pitanje da li očekuje da se predstavnici opozicije pojave u Predsedništvu na razgovorima o mandataru, Lacmanović je rekao da mogu da se pojave, ali je pitanje na koji način, jer se, prema njegovim rečima, videlo da su skloni performansima u poslednje vreme, što je deo njihove marketinške taktike.

"Možda se ne pojave, a možda se pojave, ali uz neko 'kreativno' rešenje koje smo imali prilike da vidimo i u nekom prethodnom periodu. Kakve će to rezultate da ima na rezultate nekih budućih izbora, to ćemo videti, da li će biti nagrađeni ili kažnjeni. Svaki potez se meri, gleda, ocenjuje i ostavlja određeni utisak kod prosečnog građanina. Trebalo bi dobro da odmere i da znaju zbog čega to rade", ocenio je on.

Lacmanović kaže da su socijalisti već dugo koalicioni partneri i da su se kao takvi pokazali kao pouzdani, dodajući da smatra da predsednik Vučić ima poverenja u predsednika Socijalističke partije Srbije Ivicu Dačića, kao i ostale socijaliste.

"Tu je bitno poverenje, socijalisti možda nisu sad osvojili veliki procenat glasova, što ne znači da na nekim drugim izborima neće osvojiti više, ali mislim da su jako bitan šraf u funkcionisanju vlasti. Bez obzira na lošiji rezultat, mislim da neće biti kažnjeni od strane Vučića, ali mislim da će se od njih zahtevati dosta", ocenio je on.

Smatra da bi novi beogradski izbori, ukoliko ih bude bilo, trebalo da budu održani do kraja maja, pre završetka škole i godišnjih odmora.