3. mart 2024 19:18

Vučić: Želim pobedu da bi Beograd bio u dobrim rukama i mogao da se razvija

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić: Želim pobedu da bi Beograd bio u dobrim rukama i mogao da se razvija

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da želi ubedljivu pobedu naprednjaka na beogradskim izborima, da bi Beograd ostao u dobrim rukama i mogao da se razvija.

On je rekao i da nema lični interes da učestvuje u kampanji za nove izbore u Beogradu, ali da ima interes kao Beograđanin.

"Imam interes kao građanin, kao Beograđanin i kao građanin Srbije, jer bih voleo da Beograd ostane u dobrim rukama i da može da se razvija. Ali, verujte mi da mi je najveći motiv, vaša energija, vaša podrška, vaša snaga. Svaku kuću obiđite i mene nije sramota da kažem da ih pobedimo, da ih pobedimo ubedljivije nego u decembru", poručio je Vučić na sastanku beogradskih naprednjaka u hali "Šumice".

On je dodao i da zna njihove slabosti, ali i da zna koliko su neki drugi mnogo lošiji.

Opozicija pozvala sve koji mrze Srbiju, žele da sakriju lidera

Aleksandar Vučić je rekao večeras da je opozicija, nakon poraza na izborima pozvala sve one koji mrze Srbiju kako bi govorili loše o njoj, a da im se čitava borba zasniva na tome da sakriju da im je vođa Dragan Đilas.

"Ne zaboravite onda su pozvali sve one koji mrze Srbiju po zadatku već deceniju i duže. Jeste li nekada čuli da je šta lepo o Srbiji rekao američki senator Robert Menendez, Predsednik Odbora za spoljne poslove nemačkog Bundestaga Mihael Rot, posmatračke misije Parlamentarne skupštine Saveta Evrope Stefan Šenah, ili učesnik u posmatračkoj misiji Andreas Šider", rekao je Vučić na sastanku beogradskih naprednjaka u sportskoj sali "Šumice".

Prema rečima Vučića, čitava borba opozicije se zasniva na tome da sakriju da im je lider Dragan Đilas.

"Čitava njihova borba, da se ne lažemo, se zasniva samo na jednoj stvari - da sakriju one koji ih predvode, da se nigde ne vidi da im je (Dragan) Đilas vođa, a vi vaše, ne smete da postavite zato što ne znamo baš kako ćemo da pobedimo", ukazao je Vučić.

I opozicija zna da nije bilo krađe na izborima

Predsednik Srbije izjavio je danas da opozicija nije u stanju ljudski da prihvati poraz i da su i sami svesni da nije bilo nikakve izborne krađe u Beogradu.

„I znaju da su lagali. Oni i danas znaju da su lagali. Znate po čemu to najbolje vidite? Pa vidite po tome što nema oduševljenja i euforije kod njih zato što su dobili nove izbore. Zato što odlično znaju da niko nije ukrao ni jedan glas. Zato što im je savršeno jasno. Šta misle ljudi u Beogradu i Srbiji?“, izjavio je Vučić na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke u Šumicama.

Kako je rekao, SNS se u kampanji borila svojim projektima, novim naučno-tehnološkim parkovima, Bio4 kampusu, većim platama i penzijama.

Vučić je rekao da su cele prošle godine trpeli pritiske zbog nerazumne politike režima Aljbina Kurtija, a da se opozicija pravila da to ne vidi, i da je opozicija, za sve to vreme, u Beogradu i Srbiji računala da je trenutak da to iskoriste za dodatni pritisak na svoju zemlju, za dodatni napad na svoju zemlju.

Ići ćemo u formiranje pokreta, važno je zajedništvo

Aleksandar Vučić je pozvao večeras rukovodstvo stranke da se na izbore izađe u što širem frontu, jer Srbiji treba jedinstvo.

On je na sastanku beogradskih naprednjaka rekao da će to možda doneti glas manje, ali je važno da se pokaže jedinstvo i koliko su svi spremni da se bore za Srbiju.

"Zamolio bih rukovodstvo stranke da razmotri da na izbore izađete u što je moguće širem frontu, ne zbog možda glasa više, možda bude glas manje, ali je to važno da bi se pokazalo koliko nam je značajno jedinstvo i zajedništvo, da smo u stanju da se borimo za Beograd i Srbiju koju volimo više do svega. Zaboravite na razlike i to da li će neko da ima odbornika više ili manje, prekinite sa vašim raspravama i svađama i pokušajte da se ujedinite u jedan zajednički front za pobedu ne samo u Beogradu već i u celoj Srbiji", poručio je Vučić.

On je istakao da će biti sve lošija situacija svuda, a nama je potrebno da štitimo i branimo zemlju i čuvamo KiM i srpski narod, a da zemlja napreduje.