4. mart 2024 11:22

Srđan Barac: Izvesno je da će na beogradskim izborima biti dva fronta

Izvor: TANJUG

podeli vest

Srđan Barac: Izvesno je da će na beogradskim izborima biti dva fronta

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost izjavio je da će, kada je reč o novim beogradskim izborimna, izvesno da će biti dva fronta, ali i možda još neke opcije sa strane.

Barac je, odgovarajući na pitanje šta misli ko će sve u širi front sa naprednjacima, a ko u savez sa listom "Srbija protiv nasilja", za Tanjug rekao da opozicija traži saveznike koji su protiv SNS-a i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, dok vlast traži identitetske saveznike, odnosno ko je za opastanak Srbije, za suverenitet i za odbranu nacionalnih i državnih interesa.

"Mislim da će to biti dve različite grupacije, uz svakako neke oportuniste koji će pokušati da se nametnu kao srednje rešenje i da pokušaju da uzmu neophodan broj glasova da budu tast na vagi, kao što smo imali sada, i da pokušaju da trguju", ocenio je Barac.

On smatra da ćemo se na novim beogradskim izborima više baviti nacionalnim temama nego lokalnim.

"Ova kampanja će verovatno biti vrlo turbulentna, sa velikim nivoom intenziteta i iz tog razloga će biti značajna", rekao je Barac.

Smatra pozitivnim što je vlast izašla sa projektom "Skok u budućnost-Srbija 2027", dodajući da zato očekuje jasno i precizno definisano pozicioniranje razvoja Beograda u narednom periodu, ukoliko oni dobiju većinu.

Barac smatra da se opozicija nada boljem rezultatu i da nove beogradske izbore plasira kao izbore koji su za njih, kako kaže, od krucijalne važnosti kako bi vlast pala.