6. mart 2024 20:03

Brnabić: Nova funkcija biće za mene veliki izazov, najveća čast što sam sedam godina bila premijer

Izvor: TANJUG

podeli vest

Brnabić: Nova funkcija biće za mene veliki izazov, najveća čast što sam sedam godina bila premijer

Foto: Tanjug/video

BUKUREŠT - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić koju je večeras Predsedništvo stranke predložilo za predsednicu Skupštine Srbije rekla je da će nova funkcija za nju biti veliki izazov i da mora mnogo da uči.

"Ovo je sada potpuno jedan drugačiji posao i ja počinjem da učim od večeras", rekla je ona novinarima u Bukureštu.

Očekuje da će sednica parlamenta biti održana vrlo brzo zato što Srbija nema vremena za gubljenje i pred njom su veliki planovi.

"Moramo da nastavimo da radimo, što se brže formira sve u parlamentu, naravno i predsednik skupštine, odbori i sve ostalo, i vlada, i da se nastavi sa radom", rekla je Brnabić. 

Najveća čast što sam sedam godina bila premijer

Ana Brnabić izjavila je da joj je najveća čast u životu bila to što je sedam godina bila premijer Srbije. U izjavi novinarima u Bukureštu, Brnabić je rekla da se nada će vrlo brzo biti održana konstitutivna sednica Skupštine Srbije na kojoj će ona biti izabrana za predsednika parlamenta, jer kako je rekla, Srbija nema vremena za gubljenje i pred njom su veliki planovi.

„Mnogo stvari smo uradili i najveća čast bila mi je da radim rame uz rame sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i ne samo za mene, za moju porodicu. Tako da je ovo dosta emotivno. Mnogo stvari smo uradili zajedno. Uradili smo sve kao tim. Mislim da je to doprinelo stabilnosti Srbije i jasnom pravcu za budućnost“, poručila je Brnabić.

Ona je dodala da se njena vlada nikada nije plašila da, kako je rekla, sanja velike snove, da su svakim danom sve više verovali u Srbiju, sve više verovali u naše ljude, postavljali sebi sve više i više ciljeve i onda te ciljeve ostvarivali. „Pa tako i sa programom Srbija 2027 - Skok u budućnost koji ostaje za mog naslednika. To je važan program, to je vizija“, naglasila je Brnabić.