7. mart 2024 14:18

Vulin: U Srbiji još nisu na vlasti Đilas i NATO da sprovode naređenja EU

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vulin: U Srbiji još nisu na vlasti Đilas i NATO da sprovode naređenja EU

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Doskorašnji direktor BIA i osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin poručio je danas da u Srbiji još uvek nisu na vlasti, kako je naveo, lider SSP Dragan Đilas i NATO partije, koje bi sprovodile naređenja iz Evropske unije.

"Nakon poslednje rezolucije Evropske unije u kojoj se traži da u zamenu za nešto novca priznamo Kosovo i uvedemo sankcije Rusiji, moram da obavestim EU da u Srbiji još nisu na vlasti Đilas i NATO partije i da nema ko da sprovodi njihova naređenja, pa njihova rezolucija nije samo dokaz koliko su podli, već i koliko su neobavešteni. Žao mi je što su gospoda iz Evropske unije pomislila da su svi Srbi kao (Zdravko) Ponoš i ostali koji su dolazili u Brisel da mole za uvođenje sankcija Srbiji i da se zbog toga sa Srbijom može govoriti jezikom sile i novca", navodi se u saopštenju Vulina.

On je to poručio reagujući na usvojenu zajedničku poziciju zemalja članica EU o planu rasta, u kojoj se navodi da je za Srbiju preduslov za korišćenje sredstava iz fonda za rast Zapadnog Balkana održavanje slobodnih izbora, implementacija Ohridskog sporazuma i usklađivanje sa spoljnom politikom EU.