20. mart 2024 10:31

Marko Miškeljin: Ponašanje opozicije u Skupštini štetno za državu i narod

Izvor: TANJUG

podeli vest

Marko Miškeljin: Ponašanje opozicije u Skupštini štetno za državu i narod

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost izjavio je danas da je ponašanje pojedinih poslanika opozicije na konstitutivnoj sednici Skupštine koju su obeležile žustre rasprave i incidenti, štetno za čitavu državu i narod.

"Teško je gledati te takve scene i zaista je tužno što jedna politička opcija smatra da je to ligitiman način da borbe", rekao je on za Tanjug.

Miškeljin smatra da će se na sledećim izborima videti da narod ne voli kada neko pravi cirkus u Skupštini, i dodaje da iako je za svađu potrebno dvoje, sada se vidi da je jedna strana dovoljna da se napravi cirkus.

Odgovarajući na pitanje da li i na današnjoj sednici može da se očekuje slična atmosfera kao juče ili će doći do smirivanja strasti, Miškeljin je rekao da nakon polaganja zakletve u hodniku od strane opozicije čime je iskazano nepoštovanja prema samom domu Narodne skupštine i jučerašnjeg ponašanja u Skuštini, ništa ne ukazuje na to da opozicija planira da prestane sa takvim ponašanjem, ocenivši da će i na današnoj sednici uslediti novi performans.

"Nadamo se da neće biti ovakva atmosfera u naredne četiri godine i da će nakon izbora predsednika Narodne skupštine i kasnije formiranja Vlade ovog saziva Skupštine ipak doći do nekog dijaloga jer govorimo o pitanjima koja su suštinski važna za svakog građanina, bez obzira da li vi pripadate političkoj opciji postoje nek stvari koje moraju da se urade", istakao je on.

Zbog sve većih pritisaka koji se mogu očekivati u narednom periodu po pitanju Kosova i Metohije, Miškeljin je naglasio da je iz tog razloga neophodno da postoji konsenzus makar po tom pitanju.