21. mart 2024 16:25

Nataša Stanisavljević i gradonačelnik Kruševca uručili ugovore o dodeli stanova za tri izbegličke porodice iz BiH

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nataša Stanisavljević i gradonačelnik Kruševca uručili ugovore o dodeli stanova za tri izbegličke porodice iz BiH

Foto: TANJUG/Komesarijat za izbeglice i migracije/ Dragan Kujundžić

KRUŠEVAC - Komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije Nataša Stanisavljević i gradonačelnik Kruševca Ivan Manojlović uručili su danas ključeve stanova za tri izbegličke porodice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, na teritoriji grada Kruševca i održali sastanak o budućim planovima za zbrinjavanje izbeglica i interno raseljenih lica.

Komesarka Stanisavljević je zahvalila gradonačelniku Kruševca, Ivanu Manojloviću na dosadašnjim rezultatima koje su postigli u zbrinjavanju izbegličkih porodica i naporima koje ulažu za dalje zbrinjavanje, a posebnu zahvalnost izrazila je porodicama na strpljenju i na poverenju koje su imali u Republiku Srbiju koja im na ovaj način obezbeđuje krov nad glavom.

"U toku 2023. godine Komesarijat je stambeno zbrinuo 1000 porodica, preko 700 porodica je dobilo pakete ekonomskog osnživanja a preko 6000 porodica smo pomogli sa ogrevom i paketima hrane. Naravno da na ovome nećemo stati već i u 2024. godini nastavljamo istim intenzitetom. Hvala porodicama na strpljenju i poverenju koje imaju u Republiku Srbiju koja je uvek uz svoj narod i rešavanjem stambenog pitanja mi porodicama osiguravamo lakšu budućnost. U planu nam je raspisivanje novih javnih poziva za stambeno zbrinjavanje najugroženij porodica izbeglica i interno raseljenih lica i drago mi je što znam da će grad Kruševac učestvovati", rekla je Stanisavljević.

Komesarka je nakon uručenja ključeva stanova obišla šestočlanu izbegličku porodicu Venovac sa četvoro dece, koja je dobila stan iz Regionalnog stambenog programa i četvoročlanu izbegličku porodicu Marković koja je danas preuzela ključeve svog novog stana.

U Kruševcu su do sada dodeljena sredstva za zbrinjavanje za ukupno 129 porodica, kroz budžet Republike Srbije i putem donatorskih sredstava, saopštio je Komesarijat.