26. mart 2024 22:02

Gradski i opštinski odbori SNS najoštrije osudili napade na predsednika Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Gradski i opštinski odbori SNS najoštrije osudili napade na predsednika Srbije

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Gradski i opštniski odbori Srpske napredne stranke širom Srbije najoštrije su danas osudili pretnje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i objavljivanje lažne čitulje sa njegovim likom. 

Opštinski odbor SNS Rakovica najoštrije je osudio nove pozive na smrt predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji dolaze od strane opozicije. 

"Umrlice sa Vučićevim likom i skandaloznim tekstom samo su nastavak bolesne kampanje koju opozicija vodi protiv predsednika Srbije. Na žalost ovo nas ne čudi. Nakon brojnih napada na aktiviste SNS nakon sramotnih objava i izveštavanja tajkunskih medija, koji su pre nekoliko dana optužili Srbiju da je kriva za bombardovanje, ovo je samo nastavak iste izopačene kampanje koja se vodi protiv naše zemlje. Svi ovi događaji su samo dokaz da je mržnja koju preko tajkunskih medija seju opozicioni lideri, polako ali sigurno metastazirala u čist fašizam", navodi se u saopštenju. 

OO SNS Rakovica pozvao je nadležne organe da privedu pravdi one koji ponovo crtaju metu predsedniku Vučiću. 

"Građani Srbije su te autošoviniste, primitivce i prikrivene fašiste odavno izopštili i poverenje su dali onima koji brinu o državi i narodu. I tako će biti i 2. juna kada narod Srbije ponovo izađe na izbore", dodaje se u saopštenju. 

Opštinski odbor SNS Voždovac najoštrije osuđuje nove pretnje smrću upućene predsedniku Aleksandru Vučiću. 

"Najnovija pretnja smrću našem predsedniku u vidu umrlice koja se deli po društvenim mrežama od strane opozicije, još jedan je pokazatelj kako na morbidan način pokušavaju da skrenu pažnju na sebe, pošto političkim programom ne mogu. U nedostatku argumenata i svesni svoje nemoći, lideri opozicije više ne biraju način kako da sruše sve što je naš predsednik godinama gradio i učinio za našu Srbiju", navodi se u saopštenju. 

Kako je istaknuto, ovo nije prvi put da se gnusno preti predsedniku Aleksandru Vučiću.

"Zato pod hitno vinovnici tih pretnji moraju biti privedeni pred lice pravde!Narod Srbije pokazao je kome veruje i kome pruža svoju bezrezervnu podršku. Predaja nije bila i nikada neće biti opcija", piše u saopštenju. 

Iz Opštinskog odbora SNS Mladenovac su poručili da, kako su naveli, ''morbidan čin Đilasovih NATO izdajnika koji prete smrću predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, objavljujući umrlicu sa njegovom slikom, predstavlja još jedan u nizu skandaloznih i sramotnih napada na predsednika i njegovu porodicu''. 

''Samo bolestan um može da poziva na bilo čiju smrt, a objavljivanje umrlice sa slikom predsednika svih građana ove države je poziv na ubistvo Srbije'', navode iz Mladenovačkog SNS-a. 

Opštinski odbor Srpske napredne stranke Stari grad najoštrije osuđuje izopačenu i besramnu kampanju opozicije, koju na društvenim mrežama vode protiv Aleksandra Vučića. 

''Objavljivanje 'umrlice' Aleksandra Vučića predstavlja još jedan ljudski i moralni sunovrat Đilasove opozicije, za koju je legitiman vid političke borbe - poziv na ubistvo predsednika Srbije'', navode iz OO SNS Stari grad. 

Opštinski odbor SNS Novi Beograd najoštrije je osudio pretnje upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

''Ovaj akt, koji dolazi od pojedinaca povezanih sa određenim opozicionim grupama, odražava alarmantan nivo neprijateljstva i netolerancije unutar političkog diskursa, onih koji bi nasilno da osvoje vlast'', naveli su iz novobeogradskog SNS-a. 

Opštinski odbor Srpske napredne stranke Grocka najoštrije osuđuje objavu - "umrlicu" na društvenim mrežama, kojom se izražava želja za smrću predsednika Srbije Aleksandra Vučića. 

''Ponašanje opozicije zaslužuje najoštriju osudu, posebno određenih pojedinaca, koji usled nedostatka argumenata i političkog programa posežu za priželjkivanjem smrti predsednika'', navode OO SNS Grocka. 

Iz Opštinskog odbora SNS Surčin su saopštili da je u pitanju još jedan u nizu ''skandaloznih i monstruoznih pokušaja opozicije da svrgne predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa vlasti''.

''Od nemoći i slabosti i bez jasnog cilja za ravnopravnu borbu, u strahu od novog i još većeg poraza na predstojećim izborima, na bezdušan način pokušavaju da poljuljaju stabilnost Srbije i uzdrmaju sadašnju vlast. Vlast koja Srbiju svakodnevno vodi u bolju budućnost', dodaju iz surčinskog SNS-a. 

Poverenica Saveta za socijalna pitanja, natalitet, izbegla i raseljena lica GrO SNS Beograd Nataša Stanisavljević osudila je brutalne pretnje predsedniku Srbije.

''Tzv. opozicija je ovim činom ogolila svoje namere i ciljeve, a to je da se stvori takav ambijent u našem društvu i naprave veštačke podele koje bi rezultirale uklanjanjem čoveka koji je personifikacija snažne i samostalne Srbije - Aleksandra Vučića'', navela je Stanisavljević. 

Iz Gradskog odbora SNS Vranje su povodom pretnji predsedniku Srbije saopštili da godinama unazad, ''izdajničku politiku bez ideje i budućnosti Dragana Đilasa, Srbija i njeni građani demokratskim izborima šalju na smetlište istorije''. 

''U nemogućnosti da napredak Srbije i bolje sutra njenih građana okončaju, Đilasovci jedinu alternativu pronalaze u pretnjama smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Morbidnoj ideologiji utemeljenoj na lažnoj borbi protiv nasilja, sa jedinim ciljem osvajanja vlasti koje će glavom platiti Aleksandar Vučić, jedini garant slobodne i nezavisne države Srbije, mora se stati na put'', ističu naprednjaci iz Vranja.