8. maj 2024 14:06

Skupština Vojvodine izabrala novu vladu sa Majom Gojković na čelu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Skupština Vojvodine izabrala novu vladu sa Majom Gojković na čelu

Foto: TANJUG/NENAD MIHAJLOVIĆ

NOVI SAD - Skupština Vojvodine izabrala je danas novu Pokrajinsku vladu na čelu sa Majom Gojković. Za vladu je glasalo 69 poslanika, a predsednik Skupštine Vojvodine Balint Juhas čestitao je predsednici, potpredsednicima i članovima vlade.

"Program joj je realan i ambiciozan i slaže se sa našim prioritetima, čuvanjem autonomije, infrastrukture, sve je to bitno ne samo za vladu već i za građane", rekao je Juhas.

On je naveo da je saradnju sa Gojković uspostavio bivši predsednik Skupštine Vojvodine, pokojni Ištvan Pastor i da će zajedništvom postići rezultate.

Gojković je zahvalila svim građanima Vojvodine što su, kako je rekla, i ovaj put rešili da podrže odgovornu politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i svih koalicionih partnera.

Ona je novinarima posle izglasavanja vlade ponovila da je cilj nastaviti sa infrastrukturnim projektima koje je započela prošla vlada, ali i zajednički rad sa republičkom vladom.

"Žao mi je što deo opozicije nije učestvovao u radu skupštine, propustili su šansu da građani čuju i njihovo mišljenje, šta bi oni radili i koga bi predložili. Žao mi je što smo čuli samo set uobičajenih uvreda. Politika uvreda nije nešto što sakuplja glasove u AP Vojvodini. Otvorena su im vrata, nek dođu da razgovaramo o svakom aspektu politike", rekla je Gojković.

Za zamenika generalnog sekretara izabran je Žolt Sakalaš sa 87 glasova.

Maja Gojković: Glavno obeležje nove pokrajinske vlade biće kontinuitet razvojnih projekata

Ekspozeom mandatarke za sastav nove Vlade AP Vojvodine Maje Gojković danas je počela sednica pokrajinske Skupštine koja za dnevni red ima izbor članova nove pokrajinske vlade i imenovanje zamenika generalnog sekretara Skupštine.

"Glavno obeležje nove pokrajinske vlade će biti ravnoteža dve stvari, kontinuiteta razvojnih projekata i fokusa na saobraćaj, komunalne infrastrukture, kulturu i socijalnu zaštitu. Time će Vojvodina nastaviti da bude motor razvoja svih nivoa vlasti u našoj zemlji", kazala je Gojković podnoseći ekspoze.

Ona je rekla da joj je posebno zadovoljstvo što je prva žena u istoriji izvršne vlasti AP Vojvodine.

"Ovo je rezultat posvećenog rada, nezavisno od rodne, nacionalne, verske i bilo koje druge pripadnosti", rekla je Gojković.

Ona je dodala i da će pokrajina nastaviti da ide u korak sa vremenom, ali i da poštuje tradicionalne vrednosti.