8. maj 2024 19:35

Marko Đurić čestitao Maji Gojković, prvoj ženi na čelu Pokrajinske vlade

Izvor: TANJUG

podeli vest

Marko Đurić čestitao Maji Gojković, prvoj ženi na čelu Pokrajinske vlade

Foto: Tanjug TV

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Marko Đurić čestitao je danas novoizabranoj predsednici Pokrajinske vlade Maji Gojković na stupanju na tu dužnost.

Đurić je istakao da mu je izuzetno zadovoljstvo što je upravo Gojković izabrana za predsednicu Pokrajinske vlade kao prva žena u istoriji izvršne vlasti Autonomne Pokrajine Vojvodine.

"Povodom Vašeg izbora za predsednicu Pokrajinske vlade, u ime Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i u svoje ime, upućujem Vam srdačne čestitke i najlepše želje za uspešno obavljanje ove odgovorne dužnosti.

Uveren sam da ćete predanim i posvećenim radom ostvariti postavljene ciljeve i zadatke, doprinoseći daljem napretku Autonomne Pokrajine Vojvodine i njenih građana. Uveravam Vas da na tom putu možete da računate na snažnu podršku Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i moju lično", poručio je Đurić.

Skupština Vojvodine izabrala je danas novu Pokrajinsku vladu na čelu sa Majom Gojković.

Gojković je posle izglasavanja vlade ponovila da je cilj nastaviti sa infrastrukturnim projektima koje je započela prošla vlada, ali i zajednički rad sa republičkom vladom.