13. maj 2024 13:38

Aleksandar Šapić obišao početak radova na probijanju tunela u Bulevaru umetnosti

Izvor: TANJUG

podeli vest

Aleksandar Šapić obišao početak radova na probijanju tunela u Bulevaru umetnosti

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Radovi na probijanju tunela u Bulevaru umetnosti, koji će se spojiti sa Bulevarom Crvene armije, počeli su danas, a predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić rekao je da je njihova vrednost 980 miliona dinara i da bi trebalo da budu završeni u roku od 450 dana.

On je podsetio da je potez gde se izvode radovi obišao u decembru i da je tada očekivao da neće doći do komplikacija i da ćemo dobiti izvođača koji će započeti radove i omogućiti spajanje Bulevara umetnosti sa Bulevarom Crvene armije.

"Još 2015. godine su prvi put raspisivani tenderi. Da su ti radovi urađeni pre nego što je rekonstruisana pruga i pre nego što je pušten voz Soko, daleko bi bilo sve jeftinije", rekao je Šapić prilikom obilaska početka radova.

Naveo je da je vrednost radova 980 miliona i da je rok za završetak 450 dana od dana početka izvođenja.

Šapić je naglasio i da je izvođenje radova veoma kompleksno, jer mora da se vodi računa da ne ugrozi saobraćaj na pruzi iznad.

"Kada tunel bude bio završen, značajno bi trebalo da rastereti saobraćaj u Omladinskih brigada, Tošinom bunaru, jer su to najfrekventnija dva novobeogradska bulevara uz Jurija Gagarina i zbog toga je izuzetno saobraćajno važan. Ovo će biti prva ulica ili bulevar, koja će spojiti Savu i Dunav", rekao je Šapić.

Šapić je naveo da mora da se prati infrastruktura, u skladu sa razvojem Beograda i Novog Beograda, a da je najvažnije od svega što će rasteretiti gužve koje su sve veće na Novom Beogradu.

"Nadam se da ćemo, iako rok nije mali, 450 dana, to je skoro godinu i po dana, da budemo ovde i da će saobraćaj da funkcioniše. Moraju radovi da se izvode i tako da se ne ugrožava pruga i železnički saobraćaj koji ide preko nje", naveo je on.