19. maj 2024 15:00

Miting u Novom Sadu: Ovo su izbori koji nadilaze lokalne, izbori za budućnost Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Miting u Novom Sadu: Ovo su izbori koji nadilaze lokalne, izbori za budućnost Srbije

Foto: Tanjug/video

NOVI SAD - Sa predizborne konvencije koalicije okupljene oko SNS u Novom Sadu poručeno je danas da predstojeći izbori nadilaze značaj lokalnih izbora i da će se na njima odlučivati o budućnosti Srbije, kao i o tome da li zemlja ide napred ili u neizvesnost.

Predsednik Pokreta socijalista i potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin rekao je danas na predizbornom mitingu koalicje oko SNS u Novom Sadu da predstojeći lokalni izbori nisu obični izbori i poručio da su to izbori koje Srbija ne sme da izgubi.

On je cenio da su ovi izbori borba da se njihovim porazom izazovu parlmentarni i predsednički izbori, da se slomi politika slobode koju Srbija vodi.

"Ovo su izbori koje Srbija ne sme da izgubi, koje Srbija mora da dobije, ovo su izbori i za pravo da ne odsutanemo od Republike Srpske, za našu odluku da nikada ne priznamo lažnu državu Kosovo, da ostanemo vojno neutralni, da ne uvedemo sankcije Rusiji", rekao je Vulin.

Vulin je predsedniku Srbije, pred put u NJujork, gde ga kako je rekao čekaju moćni neprijatelji, poručio da kada mu bude teško da se seti atmosfere iz ove sale.

"Idete u Nujujork, idete tamo gde vas čekaju moćni neprijatelji, tamo gde vas pratimo sa malo nade, a puno ponosa, kada vam bude najteže kada vam budu pretili, govorili kroz zube, kada vam budu rekli da se malo umirite, jer metak koji je našao slovačkog premijera može da nađe i predsednika Srbije, setite se ove sale, ovih ljudi koji su uz vas i budite uvereni u pobedu kao što mi verujemo u vas", rekao je Vulin.

Lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić naveo je da ovakvu energiju koja greje sve okolo odavno nije osetio i zamolio građane da je zadrže što duže do 2. juna - važnog dana za sve, jer se tad odlučuje da li idemo napred ili odlazimo u neizvesnost.

"Verujem u vašu odluku i ubeđen sam da će pobeda biti velika, jer kao što smo u kampanji govorili o planiranim projektima, a ne o protivnicima sve vreme smo bili na udaru, zato nam i dalje treba da vodimo pozitivnu kampanju i ostvarimo ubedljivu, nespornu pobedu", rekao je Ljajić i dodao da se na izbore izlazi pod uslovima koje je tražila opozicja i da će zato ta pobeda liste "Aleksandar Vučić - Srbija sutra" biti još jača i slađa, sa velikim procentima razlike.

Kako kaže to nije pobeda radi pobede, već da bi Srbija išla napred, da bi smanili tenzije, imali mnogo više puteva, radnih mesta... , a koje je već obezbedio Aleksandar Vučić.

"Ovi izbori prevazilaze značaj lokalnih izbora", rekao je Ljajić i naglasio da je i poboljšanje kvaliteta života svakog čoveka važno i da je to borba koju vlada i predsednik vode. Dodao je da zato želi da pomogne predsedniku u realizaciji planova da Srbije bude bolja, bogatija, da ima više puteva ... da bude međunarodni uvažena.

On je rekao da se to ostvarilo potebni su mir, normalnost u zemlji, a to se obezbednjuje pobedom ove koalicije.

Poručio je da je uveren u pobedu koja će biti izražena velikom razlikom i pozvao građane da ih ne zavara to što deo opozicije izlazi na izbore, a deo ne.

Nosilac liste "Aleksandar Vučić - Novi Sad sutra" profesor Vesna Turkulov naglasila je da će sav svoj autoritet i znanje uložiti u napredak Srbije i bolju budućnost svih građana Novog Sada i pozvala ih sve da joj se priduže u toj misiji kako bi u njihovom zajedničkom gradu u kojem je mnogo urađeno sve bilo još bolje.

Želim da vam kažem da je vaša budućnost i vaših porodica u vašim rukama, rekla je Turkulov i pozvala sve Novosađane da budu odgovorni i 2. juna izađu na biračka mesta.

"Glasajte za naš Novi Sad, za našu Srbiju i zaokruže listu Novi Sad sutra", rekla je Turkulov je naglasila da joj je privilegija i velika odgovornost da služi Srbiju i narodu i u teškim trenucima za zemlju.

Trudiću se da dam sve od sebe i za mene je to pre svega patriotski čin, rekla je Turkulov koja je dodala da se nada da svi znaju da to ne radi iz interesa, jer je na svim poljima ostvarena i kao lekar i kao univeriztetski profesor.

Naglasila je da će joj zdravstvo biti u fokusu, da će raditi na izgradnji gradske bolnice kao i na završetku radova u KC Vojvodine koji će imati 16 operacionih sala.