22. maj 2024 15:52

Fondacija Braća Karić i glumac Tika Stanić prikupili pomoć za decu sa KiM

Izvor: TANJUG

podeli vest

Fondacija Braća Karić i glumac Tika Stanić prikupili pomoć za decu sa KiM

Foto: TANJUG/Fondacija Braća Karić/ Uroš Marković

BEOGRAD - Fondacija Braća Karić i glumac Tihomir Tika Stanić organizovali su humanitarno izvođenje monodrame "Na Drini ćuprija" s ciljem prikupljanje pomoći za enklave na Kosovu i Metohiji.

Predstava je u utorak, u vili "Jelena" okupila veliki broj zvanica, među kojima su ambasador Kazahstana Madi Atamkulov, osnivači Fondacije Braća Karić Bogoljub, Milanka, Slavica, Olivera i Dragomir Karić, novinarka Vesna Dedić, istoričar Predrag Marković, dekan Akademije umetnosti Dragan Elčić, rektor Alfa BK Univerziteta Jovan Veselinović, kao i predstavnici kompanije BK Tesla.

Predsednica Fondacije Milanka Karić pozdravila je okupljene, podsetivši da prva privatna porodična fondacija pomaže već pola veka i da su joj glavni ciljevi pomoć deci, kao i očuvanje porodice i porodičnih vrednosti.

"To je bio povod da se pokrene i ova inicijativa, kroz koju će se pomoći deci koja žive u enklavama na jugu Kosova i Metohije", poručila je Karić.

Simbolika dobročinstva provlači se kroz kapitalno delo nobelovca Ive Andrića, a Thomir Stanić je naglasio da ga od detinjstva, s obzirom da mu je otac bio seoski učitelj, nešto posebno vezuje za decu i škole.

Stanić je dodao da se nigde nije tako oduševio kao kada je bio u poseti školama u južnoj srpskoj pokrajini.

Prilozima gostiju skupljena su značajna sredstva, a Fondacija Braća Karić nastavlja da prikuplja donacije za veliku akciju pomoći enklavama na Kosovu i Metohiji i poziva sve ljude dobre volje da se pridruže i pomognu u skladu sa svojim mogućnostima.