3. jun 2024 13:49

Subotica: Koalicija oko SNS osvojila 51,28 odsto glasova ili 35 od 67 mandata

Izvor: TANJUG

podeli vest

Subotica: Koalicija oko SNS osvojila 51,28 odsto glasova ili 35 od 67 mandata

Foto: Shutterstock.com/roibu, ilustracija

SUBOTICA - Posle 100 odsto prebrojanih glasova sa 102 biračka mesta koalicionoj listi “Aleksandar Vučić - Subotica sutra” poverenje je dalo 51,28 odsto, odnosno više od 25 hiljada glasača.

Na drugom mestu po broju glasova je lista "Dr Balint Pastor - Savez vojvođanskih Mađara" sa 27,30 odsto glasova i dobila je poverenje 13.779 birača.

Treća je "Subotica protiv nasilja - Biram Suboticu - Nela Tonković" koju čini koalicija stranka Demokratska stranka, Narodni pokret Srbije, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Zeleno-levi front i Demokratska zajednica Hrvata, sa 4,32 odsto glasova, odnosno 2.182 birača.

Ispod cenzusa ostala je lista “Za kulturnu Suboticu” za koju je glasalo 913 birača, odnosno 1,81 odsto, navodi se na portalu Subotica.com.

U budući saziv Skupštine grada, koji broji 67 odbornika, prema preliminarnim podacima ulazi lista "Aleksandar Vučić- Subotica sutra" sa 35 odbornika, Savez vojvođanskih Mađara sa 19 odbornika, "Subotica protiv nasilja- Biram Suboticu- Nela Tonković" sa 10 odbornika i za "Pravednu Suboticu- DSHV- SPP- Tomislav Žigmanov" sa tri odbornika.

Nosilac liste "Aleksandar Vučić - Subotica sutra" Stevan Bakić rekao je sinoć da je ovo istorijski rezulat sa 51,28 odsto, jer to nijednoj listi nije pošlo za rukom.

"Ne treba da zaboravimo da zvanje 'Počasnog građanina Subotice' sa ponosom nosi predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ovo je njegov grad, takav je i rezultat večeras. Nebrojeno puta sam govorio da neizmerno verujem i imam neograničeno poverenje u moje Subotičane, da će oni znati da procene za koga treba da glasaju i kome najviše veruju. Naročito prethodne četiri godine oni su nagradili ovakvim poverenjem naš rad, trud i našu brigu o njima. Zato od srca jedno veliko hvala Subotici", rekao je on.

Najavio je nastavak koalicije sa Savezom vojvođanskih Mađara.

"SVM je strateški partner i mi ćemo nastaviti saradnju", rekao je Bakić.