18. januar 2023 15:45

Mirović: Pokrajinska vlada i dalje će podržavati nacionalne savete nacionalnih manjina

Izvor: TANJUG

podeli vest

Mirović: Pokrajinska vlada i dalje će podržavati nacionalne savete nacionalnih manjina

Foto: VLADA AP VOJVODINA/ANDREJ PAP

NOVI SAD - Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović razgovarao je danas, u odvojenim susretima, sa predsednicom Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine Suzanom Kujundžić Ostojić i predsednikom Nacionalnog saveta crnogorske nacionalne manjine Dragoljubom Malovićem.

Na sastancima je bilo reči o programskim pitanjima, projektima i podršci radu nacionalnih saveta, saopštila je pres služba Pokrajinske vlade.

Mirović je istakao da će uz podršku Pokrajinske vlade biti nastavljena realizacija projekata značajnih ne samo za bunjevačku i crnogorsku nacionalnu manjinu već i za sve druge nacionalne manjine u Vojvodini.

Predsednica Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine Kujundžić Ostojić rekla je da Savet, koji obeležava 20 godina postojanja i delovanja, vodi politiku čuvanja i unapređenja identiteta, kulture i tradicije Bunjevaca uz punu podršku Pokrajinske vlade.

Malović je izrazio zahvalnost Pokrajinskoj vladi na podršci, istakavši da bez toga ne bi bilo moguće realizovati programe i ciljeve rada Nacionalnog saveta crnogorske nacionalne manjine.

Mirović je pozvao predstavnike Nacionalnog saveta crnogorske nacionalne manjine da učestvuju u svečanom otvaranju Doma kulture u Lovćencu, u opštini Mali Iđoš, čiju je rekonstrukciju finansirala Pokrajinska vlada.