6. jun 2024 15:37

Ministarka Žarić Kovačević: Nacionalna akademija za javnu upravu je primer uspešnosti

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministarka Žarić Kovačević: Nacionalna akademija za javnu upravu je primer uspešnosti

Foto: TANJUG/MDULS/ JASMINA MITROVIĆ

BEOGRAD  - Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević sastala se danas sa v.d. direktorom Nacionalne akademije za javnu upravu Dejanom Miletićem i istakla da je ta institucija postala brend u oblasti stručnog usavršavanja, kao i da su njeni temelji dobro postavljeni i da se afirmativno razvija.

Žarić Kovačević je razgovarala sa Miletićem o perspektivi razvoja i planiranim aktivnostima i merama koje će učvrstiti poziciju i dodatno modernizovati rad te centralne institucije za stručno usavršavanje, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Istakla da želi da ta institucija nastavi da raste istim tempom i da bude i dalje model drugima, fokusirajući se na značaj dobrih institucionalnih veza koje je ova institucija ostvarila.

"Od posebnog je značaja i to što je Nacionalna akademija za javnu upravu uspostavila međunarodnu saradnju sa sličnim institucijama na globalnom nivou te se pozicionirala na globalnom nivou i potpisala mnogobrojne bilateralne sporazume", naglasila je ministarka.

Direktor Akademije Dejan Miletić upoznao je ministarku o svim dosadašnjim postignućima i rezultatima rada institucije od osnivanja, ali i o aktuelnim dešavanjima i trenutnim aktivnostima koje se sprovode u oblasti jačanja stručnog usavršavanja u državnim organima i organima jedinica lokalne samouprave, dodaje se u saopštenju.

Žarić Kovačević je poručila da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave vrši nadzor nad radom Nacionalne akademije i da su dosadašnji izveštaji i podaci o radu ove institucije uvek bili visokokvalitetni.