6. jun 2024 18:47

Jelena Žarić Kovačević sa Janom Bratuom: Srbija kao članica OEBS-a posvećena vladavini prava

Izvor: TANJUG

podeli vest

Jelena Žarić Kovačević sa Janom Bratuom: Srbija kao članica OEBS-a posvećena vladavini prava

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD  - Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević sastala se danas da sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji Janom Bratuom i istakla da je kao članica OEBS-a Srbija posvećena vladavini prava, sprovođenju zakona i razvoju svih aspekata civilnog društva.

Žarić Kovačević se zahvalila Misiji OEBS-a i ambasadoru Bratuu na sveukupnom dosadašnjem angažovanju, posvećenosti i davanju podrške stvaranju jakih i efikasnih institucija, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Ona je istakla da veruje da zajedničkim naporima i radom može da se postigne novi stepen međusobne saradnje, ali i intenzivira saradnja, pre svega u domenu implementacije principa dobre uprave, kao i u oblasti realizacije važeće Strategije reforme javne uprave.

Bratu se složio i izrazio spremnost na zajedničku saradnju u implementaciji strateškog okvira u oblasti javne uprave rekavši da veće zajedničko angažovanje dovodi do konkretnijih i boljih rezultata.

On je istakao važnost realizacije obuka koje se sprovode za lokalne odbornike i funkcionere, ali i naglasio značaj onih projekata koje najviše doprinose koheziji u društvu.

Obe strane su iskazale visoku spremnost za unapređenje saradnje i konkretnijeg definisanja zajedničkih aktivnosti i projekata.

Ministarka je naglasila je da je Republika Srbija posebno zahvalna Misiji OEBS-a na saradnji koju ostvaruje sa Stalnom konferencijom gradova i opština i Nacionalnom akademijom za javnu upravu, a sa kojima Ministarstvo, takođe, ima odlične odnose.