8. jun 2024 11:56

Vučić: Posvetićemo pažnju ekonomskom napretku i projektima od zajedničkog interesa

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučić: Posvetićemo pažnju ekonomskom napretku i projektima od zajedničkog interesa

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, predsednicima parlamenata i vlada Srbije i Srpske, kao i sa patrijarhom SPC Porfirijem i poručio da će posebna pažnja biti posvetićena ekonomskom napretku, projektima od zajedničkog interesa i daljem sveukupnom produbljivanju svih vidova saradnje.

"Posebnu pažnju posvetićemo ekonomskom napretku, projektima od zajedničkog interesa i daljem sveukupnom produbljivanju svih vidova sarardnje. Nastavićemo da se zalažemo za očuvanje mira, stabilnosti, nacionalnog, kulturnog i verskog identiteta", objavio je Vučić na instagramu.

U Palati Srbija u 11.00 počeo je sastanak delegacija Srbije i Republike Srpske, povodom prvog svesrpskog sabora "Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska", koje predvode predsednici Vučić i Dodik, a sastanku je prisustvovao i patrijarh Porfirije.

Svesrpski sabor se održava u Beogradu kao potvrda srpskog jedinstva i sloge, a prisustvuju mu predstavnici Srba iz regiona.

Tokom dana predviđen je niz drugih aktivnosti, a centralno obeležavnaje manifestacije biće održano na Trgu Republike u 17 časova, sa bogatim kulturno-umetničkim programom.

Svesrpski sabor se organizuje sa ciljem da se pošalje poruka da su Srbi, gde god da žive, jedan narod, da streme istim ciljevima, imaju zajedničku istoriju, promovišu mir i dobre odnose u regionu.