8. jun 2024 12:32

Andrija Mandić: Dužnost srpskih političara u Crnoj Gori je da pronađu zajednički jezik s komšijama

Izvor: TANJUG

podeli vest

Andrija Mandić: Dužnost srpskih političara u Crnoj Gori je da pronađu zajednički jezik s komšijama

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić izjavio je danas na zajedničkoj sednici vlada Srbije i Republike Srpske da je dužnost srpskih političara u Crnoj Gori da pronađu zajednički jezik sa komšijama i drugim narodima, i dodao da srpski narod u budućnosti mora da ostane na okupu.

''Ovo nije samo skup dve države, treba da budemo najbliži jedni drugima, kao i stotinama godina u nazad'', rekao je Mandić i dodao mu je posebna čast što prisustvuje Svesrpskom saboru u Beogradu.

On je istakao da Srbe iz Crne Gore na zajedničkoj sednici predstavljaju i srpski poslanici u Skupštini Crne Gore, predsednici opština koji su Srbi, kao i direktori i predsednici odbora javnih preduzeća u Crnoj Gori, a za koje je glasao srpski narod.

''Mi Srbi iz Crne Gore želimo da budemo tako posmatrani. Zamolio bih vas da imate osećaja za svoje sunarodnike koji su sve ove patnje naroda proživeli zajedno s vama. Nismo u Crnoj Gori svi isti, tvrdim da smo mi naslednici istorijske Crne Gore koja je držala do velikih vrednosti'', rekao je Mandić.

U Beogradu je u toku zajednička sednica vlada Srbije i Republike Srpske u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika RS Milorada Dodika.

Posle zajedničke sednice vlada Srbije i RS biće razmenjeni potpisani dokumenti, a uslediće i obraćanje Vučića i Dodika medijima.