18. jun 2024 12:29

Đurđević Stamenkovski: 10 miliona dinara za projekte populacione politike u Republici Srpskoj

Izvor: TANJUG

podeli vest

Đurđević Stamenkovski: 10 miliona dinara za projekte populacione politike u Republici Srpskoj

Foto: TANJUG/Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju/ Luka Nikolić

BANJALUKA - Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski sastala se danas sa ministarkom porodice, omladine i sporta Republike Srpske (RS) Selmom Čabrić i rekla da je ministarstvo na čijem je čelu opredelilo 10 miliona dinara lokalnim samoupravama u RS za projekte u oblasti populacione politike, promocije porodičnih vrednosti, borbe protiv bele kuge i podrške porodicama i deci.

Ministarka je istakla da je Svesrpski sabor otvorio novo poglavlje saradnje Srbije i RS i podsetila da se potpisani Memorandum o saradnji dva ministarstva odnosi na saradnju u oblasti populacione politike, demografije i međugeneracijske saradnje, saopštilo je Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

Istakla je i da očekuje da sredstva u sledećoj godini za svrhe populacione politike budu znatno veća u odnosu na ovogodišnjih 10 miliona dinara.

Đurđević Stamenkovski je podsetila da su, posle Svesrpskog sabora, organizovane posete učenika iz RS Beogradu, kao i da se u narednom periodu planira nastavak ovakvih aktivnosti, dodaje se u saopštenju.

"Time se pokazuje da Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, kao i Memorandum dva ministarstva nisu puko slovo na papiru", zaključila je Đurđević Stamenkovski.