27. jun 2024 13:15

Vučević: Napad na Danila novi pokušaj dehumanizacije predsednika Vučića

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučević: Napad na Danila novi pokušaj dehumanizacije predsednika Vučića

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević ocenio je danas da kampanja brutalnih uvreda i poslednji u nizu napad na Danila Vučića, samo zato što je bio jedan od 35.000 građana Srbije koji su otišli u Nemačku da navijaju za svoju državu, potvrđuje koliko su promoteri takve priče, i njihovi nalogodavci, očajni, jer nemaju drugi način da napadnu njegovih oca, predsednika Aleksandra Vučića.

"Žalosno je i gledati to što oni koji beže od fer političke utakmice i kriju se iza tajkunskih medija i nekih društvenih mreža, ne prestaju sa pokušajima dehumanizacije predsednika Srbije i njegove porodice, i ne birajući sredstva se nadmeću u tome ko će plasirati gnusnije laži", istakao je Vučević u saopštenju reagujući na tekst u listu "Danas" pod naslovom: "Ko plaća putovanja predsednikovog sina?"

Vučević ukazuje i da se to dešava sve u istom danu koji je obeležilo "besramno i kukavičko ponašanje Aljbina Kurtija", koji, kako navodi, nije smeo da izađe Vučiću “na crtu”, odnosno, da dođe sa njim na sastanak o nastavku dijaloga u Briselu.

"Razumem da su naši protivnici duboko isfrustrirani, jer nemaju za šta da napadaju Vučića, i nemaju šta da mu ospore, jer Srbija nikada nije bila politički i ekonomski jača, ali ne želim da dozvolim da neko napada i progoni nečiju decu i porodicu", istakao je Vučević.

On je poručio i da ti, "manijakalni progonitelji" treba da se sete kako je Dragan Đulas uživo u programu "lio krokodilske suze, a da mu decu niko nije ni spomenuo".

"I to nas u Srpskoj naprednoj stranci razlikuje od njih kojima porodica i deca nisu svetinja već meta za napade i uvrede. I dalje ćemo im odgovarati rezultatima rada, svim važnim projektima koje radimo za Srbiju, i sve boljim životom građana. A na Danila smo ponosni, jer svim srcem navija za Srbiju, i niko ga u tome neće sprečiti", zaključio je Vučević.