27. jun 2024 13:30

Brnabić sa ambasadorom Kube o dobrim odnosima dve zemlje i daljoj saradnji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Brnabić sa ambasadorom Kube o dobrim odnosima dve zemlje i daljoj saradnji

Foto: TANJUG/Narodna skupština/Peđa Vučković

BEOGRAD - Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Kube Lejdom Ernestom Rodriges Ernandesom i naglasila da su odnosi dve zemlje koji traju duže od 120 godina tradicionalno dobri i prijateljski i istakla spremnost za daljim jačanjem saradnje u svim oblastima od obostranog interesa.

Brnabić je posebno istakla oblasti parlamentarne saradnje, koja je potvrđena potpisivanjem Protokola o saradnji dva parlamenta 2015. godine, saopšteno je iz Skupštine.

Naglašavajući važnost jačanja političkih, ekonomskih i kulturnih veza između dve zemlje, Brnabić je najavila formiranje Parlamentarne grupe prijateljstva sa Kubom.

Ambasador je zahvalio na gostoprimstvu i čestitao Brnabić, a uručio je i čestitku predsednika Parlamenta Kube Estebana Hernandeza povodom njenog stupanja na novu dužnost, kao i pozivno pismo za učestvovanje na seminaru o parlamentarnoj diplomatiji, koji će biti organizovan u septembru, u saradnji sa Institutom za međunarodne odnose "Raul Roa Garsija", dodaje se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da postoje velike mogućnosti za produbljivanje saradnje i dogovorii su da intenziviraju kontakte na svim nivoima kako bi se ostvarili zajednički ciljevi i interesi.