28. jun 2024 20:24

Aleksandar Martinović: Vidovdan posvećen onima koji nisu poklekli pred nepravdom i jačom silom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Aleksandar Martinović: Vidovdan posvećen onima koji nisu poklekli pred nepravdom i jačom silom

Foto: TANJUG/MPŠV/ Katarina Vasić

KRUŠEVAC  - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Martinović je, čestitajući Vidovdan srpskom narodu, istakao danas da je ovaj praznik jedan od najvećih u srpskoj istoriji, posvećen kosovskim mučenicima, koji nisu poklekli pred nepravdom i silom jačom od njih, već su se opredelili da štite svoj narod, državu i veru.

On je dodao da je danas politika koju sprovodi Vlada Republike Srbije, koja se sa svim izazovima i problemima hrabro suočava i posvećeno radi na tome da Srbija ide napred.

Martinović je prisustvovao današnjoj svečanoj sednici Vlade Republike Srbije održanoj u Kruševcu povodom obeležavanja Vidovdana i 635-godišnjice Boja na Kosovu, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Današnji boravak članova Vlade Srbije u Kruševcu, bio je i radan, a u okviru svojih individualnih aktivnosti, ministar poljoprivrede pored ostalog posetio je poljoprivredno gazdinstvo Mirka Brkića u selu Veliki Šiljegovac, koje se bavi mlečnim govedarstvom.

"Srbiji je potreban veći broj grla, više mleka, više mesa, ali su nama danas, zahvaljujući politici koju sprovodi predsednik Vučić, otvorena tržišta Evropske unije, Evroazije, Kine, Turske, uskoro i Egipta", naveo je on.

Prema njegovim rečima, zadatak državnog vrha i proizvođača, ali i renomiranih instituta, jeste da iznošenjem ideja i sugestija, zajedno osmisle način kako da država dodatno ojača stočarstvo, jer je Srbiji neophodno povećanje stočnog fonda.

"Na nama je da zajednički osmislimo i nove mere koje bi za cilj imale ojačanje prerađivačkih kapaciteta, kako u stočarstvu, tako i u drugim poljoprivrednim delatnostima, jer ćemo na taj način da podignemo ukupne kapacitete domaće poljoprivrede i naše privrede”, istakao je ministar.

Dodao je da su sugestije koje je dobio od domaćina Brkića značajne jer je on primer kako srpski proizvođač vidi agrarnu politiku, pa je još jednom istakao važnost neposredne komunikacije sa poljoprivrednicima.

Martinović je ponovo podvukao da je osnaživanje srpske poljoprivrede važno i iz društvenih razloga, odnosno zadržavanja mladih ljudi na selu, zapravo da se ekonomski podrži njihova vizija ostanka u otadžbini.

Martinović je obišao i kompaniju "Rubin" koja naredne godine proslavlja 70 godina postojanja, kao i korporaciju "Trajal", jednu od najvećih srpskih kompanija, sa čijim je predstavnicima održao sastanak na temu daljeg razvoja automatizacije sistema protivgradne zaštite u Srbiji sa sistemom ranog javljanja.

Današnjoj sednici Vlade Republike Srbije prethodio je deo centralne državne ceremonije obeležavanja Dana sećanja na vladavinu kneza Lazara - 28. jun, koju je predvodio predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević.

Po završetku sednice, premijer Vučević položio je venac na spomenik Kosovskim junacima, nakon čega su članovi Vlade obišli TT (Tehničko-taktički) zbor.