1. jul 2024 17:11

Dačić razgovarao sa Gruškom o saradnji Srbije i Rusije, posebno u vanrednim situacijama

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dačić razgovarao sa Gruškom o saradnji Srbije i Rusije, posebno u vanrednim situacijama

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas u Beogradu sa zamenikom ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Aleksandrom Gruškom o nastavku bilateralne saradnje dve zemlje, sa posebnim akcentom na dalje intenziviranje saradnje u oblasti unutrašnjih poslova, posebno vanrednih situacija.

Ocenjeno je da su odnosi dve zemlje u oblasti unutrašnjih poslova intenzivni i da se odvijaju na više različitih nivoa, kroz razmenu informacija i saradnju policija dve zemlje u borbi protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Dačić i Gruško su razgovarali i o aktuelnim bezbednosnim pitanjima, a Dačić je istakao da je bezbednost svih građana Srbije, kao i svih diplomatsko-konzularnih predstavništava u našoj zemlji prioritet rada MUP-a, kao i da će im Srbija osigurati bezbednost.

Naglasio je posvećenost Srbije borbi protiv terorizma i važnost međunarodne saradnje u ovoj oblasti.

Gruško je izrazio punu podršku Srbiji u očuvanju stabilnosti i bezbednosti i naglasio važnost inicijativa u suzbijanju terorizma, organizovanog i svih drugih vidova kriminala, ali i potrebu za kontinuiranom koordinacijom nadležnih bezbednosnih institucija.

Dačić i Gruško su se saglasili da su dijalog i saradnja ključni u rešavanju svih izazova koji stoje pred globalnom zajednicom, navedeno je u saopštenju.