2. jul 2024 10:05

Ibrahimović: Priština nije implementirala nijedan sporazum koji je do sad potpisala

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ibrahimović: Priština nije implementirala nijedan sporazum koji je do sad potpisala

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Priština apsolutno nije implementirala nijedan sporazum koji je do sada potpisala, a da ne pričamo o protoku robe i o tome da već godinu dana ni jedan srpski proizvod ne može da uđe na Kosovo i Metohiju, izjavio je danas Ibro Ibrahimović iz Biroa za borbu protiv trgovine ljudima.

On je to rekao povodom izjave specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka da će sazvati glavne pregovarače dve strane sutra u Briselu da razrade konkretne korake za deblokadu primene Sporazuma na putu ka normalizaciji odnosa i ocenio da će premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti neposredno pre ili posle američkih izbora u novembru, zasigurno raspisati vanredne parlamentarne izbore.

"Sve ovo što se sada dešava, i pregovori u Briselu ali i neprimenjivanje potpisanih sporazuma mi ide ka tome da Kurti želi da radi na unutrašnjim političkim poenima i da dobije dvotrećinsku većinu kako mu se ne bi desilo kao u 2020. godini, kada je uz pomoć Grenela smenjen", naveo je on.

Ibrahimović kaže da ne vidi mogućnost da ove godine dođe do nekog pomaka, već smatra da će tek sledeće godine doći do nekog održivog rešenja za normalizaciju odnosa kako bi se zaustavio odlazak Srba, Albanaca i ostalog nealbanskog življa sa KiM.

Komentarišući napad na izraelsku ambasadu i pripadnika Žandarmerije u subotu, Ibrahimović je istakao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova odlično uradilo svoj posao i dodao da smatra da je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić dao dovoljno informacija u tom momentu.

"Sigurno ćemo znati sve ono što se dešavalo oko izraelske ambasade i da li je izraelska ambasada bila cilj napada. Treba ostaviti MUP-u da da zvaničnu izjavu i da onda svi zajedno prokomentarišemo", poručio je on.