3. jul 2024 13:20

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave doniralo opštini Ub laptop računare

Autor: Tanjug

Izvor: Tanjug

podeli vest

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave doniralo opštini Ub laptop računare

Foto: TANJUG/OPŠTINA UB

UB - Ministar državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević i državni sekretar u MDULS-u Đorđe Dabić posetili su danas opštinu Ub i tom prilikom donirali 20 laptop računara za potrebe razvoja elektronske uprave u ovoj opštini.

Oni su u Ubu održali i radni sastanak i razgovarali sa predsednikom opštine Aleksandrom Jovanovićem Đajićem o aktuelnim projektima, ali i identifikovanim potrebama, navodi se u saopštenju MDULS-a.

Ministarka Žarić Kovačević poručila je da Ministarstvo promoviše modernu digitalnu upravu i da podstiče, kako državne tako i lokalne organe, da elektronski komuniciraju sa klijentima i da pružaju usluge na elektronski način, odnosno putem interneta.

Ona je istakla da je potencijal Uba ogroman i da je lokalna samouprava mnogo resursa uložila u infrastrukturu, u izgradnju i obnovu škola, vrtića, doma zdravlja i lokalnih saobraćajnica, kao i da je blizina glavnog grada dodatna vrednost opštine.

Žarić Kovačević je naglasila da nije reč samo o prirodnim bogadstvima koje bi trebalo iskoristiti, nego i projektima od kapitalnog značaja, koji Ub čine poželjnom i perspektivnom destinacijom za život, rad i investicije.

Ministarka je podsetila da je opština obezbedila pogodnosti za roditelje i decu, da su vrtići dostupni, da nema liste čekanja i da je mnogo razloga da se mladi odluče da ovde osnuju porodice, jer su mogućnosti velike i mnogobrojne.

Ona je podsetila da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave kroz Fond za lokal izdvaja na godišnjem nivou oko 500 miliona dinara budžetskih sredstava za infrastrukturne, ali i za projekte druge namene, u cilju razvoja jedinica lokalne samouprave.

Ona je pozvala opštinu da konkuriše za sredstva u sledećem javnom pozivu kako bi se unapredila i dodatno učvrstila saradnja između ove lokalne samouprave i Ministarstva.