6. jul 2024 13:09

Napadnuti Srbin iz Donje Brnjice: Albanac me je napao bez razloga - i pre 10 dana je bio bahat

Izvor: TANJUG

podeli vest

Napadnuti Srbin iz Donje Brnjice: Albanac me je napao bez razloga - i pre 10 dana je bio bahat

Foto: Tanjug video

DONJA BRNJICA - Mladen Đošić koga je u subotu uveče pretukao komšija Albanac u jednom prodajnom objektu u Donjoj Brnjici kod Prištine izjavio je danas nakon što je pušten iz bolnice da je bez ikakvog razloga napadnut i da je tom prilikom zadobio prelom nosa i ogrebotine po licu i glavi.

Naglasio je da se napad dogodio oko 21 sat kada je sa sinom otišao u market da kupi hleb.

"U marketu je bio jedan komšija koji se skoro doselio. Ničim izazvan, samo je prišao, ja sam mu rekao da se pomeri i da ću zvati policiju i da ne nasrće na mene, odjednom me je udario", rekao je Đošić Tanjugu.

Dodao je da se za svega nekoliko minuta od incidenta pojavila tzv. kosovska policija koja se grubo ponašala prema njemu i njegovom ocu.

"Mene su hapsili i mog bolesnog oca. Oni su nas hapsili i privodili, mene su kasnije odveli u policijsku stanicu, nakon toga i u bolnicu gde su me samo prišili. Opet su me vratili u policijsku stanicu da dam izjavu , da bi nakon toga otišao u bolnicu u Kosovsku Mitrovicu gde su mi sanirali polomljen nos i ogrebotine", rekao je Mladen Đošić

Kako naglašava, Albanac koji ga je fizicki napao je pre desetak dana dolazio kod njega u plastenik gde se bahato ponašao.

"On je ulazio u plastenik gde je lomio papriku. Otac mu je skrenuo pažnju da nema potrebe da lomi pošto ćemo mi da mu uberemo papriku, što smo i uradili. On je nasrnuo na oca. Posle toga je dolazio njegov ujak da se izvini", rekao je Mladen Đošić

Prema Đošićevim rečima, supruga Albanca koji ga je napao je pripadnik tzv. kosovske policije i dodao da veruje da je to glavni razlog ovakvog ponašanja policije.

"Policija je više nas maltretirala, umesto da nas zaštiti. Ovde nema nikakve zaštite za nas , takvo je vreme došlo. On se bahato ponašao. Nije bio trenutak za ovako nešto pred decom, ja ga nisam provocirao što su i sigurnosne kamere zabeležile", rekao je on.

U selu Donja Brnjica učestali su incidenti, pa je tako pre nekoliko godina pucano na srpsku decu koja su se nalazila u školskom dvorištu.