8. jul 2024 12:52

Vučević se sastao sa rektorom Univerziteta Bokoni, razgovarali o otvaranju studijskih programa u Srbiji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučević se sastao sa rektorom Univerziteta Bokoni, razgovarali o otvaranju studijskih programa u Srbiji

Foto: TANJUG/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

BEOGRAD - Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas u Beogradu sa predstavnicima Univerziteta Bokoni iz Milana o saradnji i otvaranju studijskih programa u Srbiji, kao i značaju koji će to imati za obrazovni sistem i privredu naše zemlje.

Vučević je istakao da je Univerzitet Bokoni jedan od najuticajnijih univerziteta u Evropi sa velikim brojem različitih savremenih programa, koji daje široke perspektive za akademski razvoj.

Premijer je naglasio da je cilj Vlade da pruži studentima priliku da studirajući u svojoj zemlji steknu diplomu nekog od najpriznatijih evropskih fakulteta, među koje se svakako ubraja i Bokoni, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije veoma je zainteresovana za uključivanje italijanskih fakulteta u domaće visokoškolsko obrazovanje, a te inicijative imaće punu podršku njegovog kabineta, s obzirom na to da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija za budućnost.

Vučević je naglasio da bi otvaranje mogućnosti za studiranje na nekom od prestižnih evropskih fakulteta u Srbiji bila izuzetna prilika i za studente iz regiona.

Rektor Univerziteta Bokoni, Frančesko Bilari naglasio je da je Srbija prepoznata kao zemlja koja gleda u budućnost, politički, ekonomski i na svaki drugi način.

Bilari je, govoreći o značaju ove obrazovne institucije ukazao da godišnje na hiljade studenata iz čitave Evrope konkuriše za upis, što najbolje govori o tome koliko ovaj univerzitet među studentima ima prestižan ugled, navedeno je u saopštenju.