8. jul 2024 14:30

Gojković se sastala sa Pastorom, razgovarali o realizaciji zajedničkih projekata u Subotici

Izvor: TANJUG

podeli vest

Gojković se sastala sa Pastorom, razgovarali o realizaciji zajedničkih projekata u Subotici

Foto: TANJUG/VLADA AP VOJVODINE/ ANDREJ PAP

BEOGRAD - Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković razgovarala je danas sa predsednikom Saveza vojvođanskih Mađara Balintom Pastorom o realizaciji zajedničkih projekata u Subotici, kao i o daljoj podršci programima koji doprinose stvaranju boljih uslova za život na teritoriji AP Vojvodine.

Gojkovićeva je istakla da je prioritet Pokrajinske vlade ravnomeran regionalni razvoj, te da će podržati nove inicijative sa lokalnog nivoa koje će obezbediti dalji privredni i ekonomski razvoj naše Pokrajine, saopštila je Pokrajinska vlada.

Oni su ocenili da je dosadašnja saradnja Pokrajinske vlade i Subotice bila veoma uspešna i konstruktivna, a da su rezultat toga brojni projekti u oblastima saobraćajne i komunalne infrastrukture, obrazovanja, zdravstva i kulture.

Tema je bila i aktivnije učešće AP Vojvodine i regiona iz Mađarske u prekograničnim projektima i zajedničko apliciranje za sredstva iz evropskih fondova.

Na sastanku održanom u Pokrajinskoj vladi razgovarano je i o podršci radu Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine, kao i programima značajnim za mađarsku zajednicu kada je reč o očuvanju identiteta, negovanju tradicije, razvoju obrazovanja i kulture na maternjem jeziku.