13. jul 2024 13:48

Ristić potpisao memorandum o saradnji sa egipatskim ministrom Talatom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ristić potpisao memorandum o saradnji sa egipatskim ministrom Talatom

Foto: Ministarstvo informisanja i telekomunikacija

KAIRO - Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić danas je u Kairu, gde boravi u okviru državne delegacije Srbije koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić,sa egipatskim kolegom Amrom Talatom potpisao dokument kojim se dalje osnažuje i unapređuje saradnja dve zemlje u oblasti telekomunikacija.

U pitanju je Memorandum o razumevanju između Ministarstva informisanja i telekomunikacija Srbije i Ministarstva komunikacija i informacionih tehnologija Egipta o saradnji u oblasti komunikacija i informacionih tehnologija, navodi se u saopštenju Ministarstva informisanja i telekomunikacija.

Ovaj Memorandum predstavlja važan korak ka daljem učvršćivanju saradnje dve zemlje i omogućava da se kroz razmenu znanja, najboljih praksi i iskustava, osigura obostran tehnološki napredak i nastavi put inovacija i ubrzanog napretka.

Dogovoren je nastavak saradnje i postavljeni su stabilni temelji za podsticanje proširenja saradnje, kako između dva ministarstva, tako i između naučnih i obrazovnih ustanova, kao i privrednih i drugih subjekata u oblasti komunikacija i informacionih tehnologija.

Ukazano je na potencijal za kontinuiran zajednički rad i u oblasti razvoja veštačke inteligencije, elektronske uprave, podsticanja i ulaganja u inovacije i preduzetništvo, digitalne transformacije tradicionalnih industrija, kao i implementacije komunikacione infrastrukture.

Dvojica predsednika Aleksandar Vučić i Abdel Fatah Al Sisi, potpisali su danas Sporazum o slobodnoj trgovini, nakon čega je potpisano još deset specijalizovanih sporazuma i memoranduma.