18. oktobar 2023 15:11

Francuska: Evakuisano 11 aerodroma nakon upozorenja o postavljenim bombama; Ponovo evakuisana Versajska palata

Izvor: TANJUG

podeli vest

Francuska: Evakuisano 11 aerodroma nakon upozorenja o postavljenim bombama; Ponovo evakuisana Versajska palata

Foto: Shutterstock.com/stockphoto mania, ilustracija

PARIZ - U Francuskoj je danas 11 aerodroma evakuisano nakon što su primili upozorenja o postavljenim bombama, potvrdila je Francuska uprava za civilno vazduhoplovstvo.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je francuskom listu "Parizijen" da je "nekoliko aerodroma dobilo pretnje napadom" putem mejla, dodajući da se "primenjuje princip predostrožnosti" i da su aerodromi evakuisani radi bezbednosnih provera. Aerodromi Bordo, Lion (Lion-Sent-Egziperi i Lion Bron), Ren, Lil, Tuluz, Pariz Bove, Nica, Strazbur, Bijaric, Po i Nant, evakuisani su jutros nakon što je policija saopštila da su dobili pretnje o postavljenim bombama ili sumnjivim paketima, preneo je list "Lokal".

Letovi na pojedinim aerodromima su obustavljeni, dok su neki sada nastavljeni, ali putnici mogu očekivati kašnjenja od nekoliko sati. Portparol Francuske uprave za civilno vazduhoplovstvo (DGAC) potvrdio je da su neki aerodromi evakuisani nakon što su pretnje bombom primljene "bilo telefonom ili putem mejla", dok su drugi sproveli procedure evakuacije nakon što su otkriveni sumnjivi paketi. 

BFM TV: Ponovo evakuisana Versajska palata

Versajska palata ponovo je danas evakuisana nakon pretnje bombom, javlja francuski BFM TV. 

Kako navodi, u toku je evakuacija Versajske palate.

Na lice mesta izaći će ekipe za deminiranje, dodaje BFM TV pozivajući se na neimenovani izvor.