22. januar 2024 10:03

Velika Britanija: Železnička mreža u prekidu zbog oluje, otkazani letovi

Izvor: TANJUG

podeli vest

Velika Britanija: Železnička mreža u prekidu zbog oluje, otkazani letovi

Foto: PA via AP/Liam McBurney

LONDON - Britanska železnička mreža je od danas u prekidu, letovi su otkazani, a hiljade domova ostalo je bez struje nakon što se tokom noći cela zemlja našla na udaru oluje Iša.

Škotska je najteže pogođena sa udarima vetra od oko 150 kilometara na sat što je dovelo do otkazivanja svih železničkih usluga, prenosi Rojters.

Desetine letova sa aerodroma u Edinburgu i Glazgovu su otkazane, kao i vozovi u nekim delovima južne Engleske, uključujući i saobraćaj između Londona i aerodroma Getvik.

Britanska elektrodistribucija je saopštila da je struja ponovo vraćena u većinu domova koji su ranije ostali bez napajanja na istoku i jugu Engleske, ali oko 45.000 domova u Severnoj Irskoj i dalje je bez struje.

Avio-kompanije su u nedelju otkazale 102 leta za i iz Dablina, a u Belfastu je jednu osobu udario deo urušenog objekta nakon što su se od vetra pomerile građevinske skele, ali hitna pomoć je brzo intervenisala i pomogla povređenoj osobi na licu mesta.

Britanska Meteorološka služba izdala je upozorenja na oluju opasnu po život u priobalnim područjima, dva žuta meteo-alarma na vetar i crveno meteo-upozorenje za delove severne Škotske.