5. maj 2024 12:36

U ruskoj Tjumenskoj oblasti poplavljeno 385 stambenih objekata, 345 seoskih kuća

Izvor: TANJUG

podeli vest

U ruskoj Tjumenskoj oblasti poplavljeno 385 stambenih objekata, 345 seoskih kuća

Foto: AP Photo/Sergei Rusanov

MOSKVA - U Tjumenskoj oblasti u Rusiji poplavljeno je 385 stambenih objekata i 345 seoskih kuća u 47 naselja nakon što su se izlile reke Išim i Tobol, saopštilo je danas rusko ministarstvo za vanredne situacije.

U saopštenju na Telegramu se navodi da nivo reke Išim u gradu Išimu, u oblasti sela Iljinka i Abatskoje, nastavlja da opada, dok u Vikulovskom okrugu voda nastavlja da raste, prenela je agencija RIA Novosti.

Prema podacima Ministarstva za vanredne situacije, u 47 naselja Tjumenske oblasti poplavljeno je 385 stambenih objekata, 345 seoskih kuća, 3.232 parcela i 35 deonica puteva.

U evakuaciji stanovnika pomažu zaposleni u Ministarstvu za vanredne situacije.

Reka Tobol se izlila danas i poplavila puteve u okrugu grada Zavodukovsk, a najteža situacija je u selima Ponomarjova i Novolibajevo, objavio je načelnik Tjumenske oblasti Aleksandar Mor na Telegramu.

Mor je naveo da službe za puteve i zaposleni u Ministarstvu za vanredne situacije jačaju zaštitne strukture radi odbrane od poplava.

Ministarstvo je saopštilo u subotu da su u 47 naselja Tjumenske oblasti poplavljena 384 stambena objekta, 523 seoske kuće, 3.225 parcela i 34 deonice puteva.

Vanredna situacija zbog poplava u Tjumenskoj oblasti uvedena je 8. aprila.