26. avgust 2024 17:51

Jedan radnik poginuo u požaru u rafineriji u Omsku

Izvor: TANJUG

podeli vest

Jedan radnik poginuo u požaru u rafineriji u Omsku

Foto: via AP/Planet Labs PBC

MOSKVA - U požaru u Rafineriji danas popodne u Omsku poginuo je jedan radnik, a šestoro povređeno, rekao je za RIA Novosti zamenik generalnog direktora Rafinerije Omsk Kiril Morozov.

"Tokom požara u Rafineriji u Omsku dogodila se nesreća, jedan radnik preduzeća je poginuo, još šestoro je povređeno. Omska rafinerija izražava saučešće i pružiće pomoć porodici poginulog i svu neophodnu podršku povređenim zaposlenima", rekao je Morozov.

Jedan od industrijskih pogona u Rafineriji nafte Omsk se zapalio oko 15 časova. Prasak se čuo u nekoliko okruga Omska, a spasioci i vatrogasci su u potpunosti obuzdali požar.

Prema regionalnom Ministarstvu za vanredne situacije, požar je izbio na površini od 150 kvadratnih metara. Situacija sa požarom u Rafineriji nafte Omsk je pod kontrolom, a u toku je istraga o uzrocima incidenta, saopštilo je Ministarstvo.

Sedam osoba povređeno u požaru u rafineriji nafte u Omsku u Sibiru u Rusiji

Sedam osoba je povređeno, od kojih jedna teško, u požaru koji je danas izbio u rafineriji nafte u gradu Omsk u Sibiru u Rusiji, izjavio je lokalni načelnik Vitalij Hocenko.

Hocenko je napisao na Telegramu da je požar izbio na tehnološkoj opremi rafinerije koja je u vlasništvu Gasproma, preneo je Rojters.

Na društvenim mrežama je objavljeno da se čula velika eksplozija u nekoliko okruga grada u zapadnom Sibiru koji se nalazi oko 2.700 kilometara istočno od Moskve.

Ruska rafinerija nafte u Omsku, najveća u zemlji, saopštila je da je požar potpuno ugašen. Rafinerija je navela da ponovo radi normalno i da incident nije uticao na planove proizvodnje.