13. oktobar 2024 23:14

Uhapšen Amerikanac sa vatrenim oružjem u blizini Trampovog mitinga u Kaliforniji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Uhapšen Amerikanac sa vatrenim oružjem u blizini Trampovog mitinga u Kaliforniji

Foto: Shutterstock.com/CC7, ilustracija

VAŠINGTON - Amerikanac iz Las Vegasa uhapšen je u blizini mitinga bivšeg predsednika Donalda Trampa u kalifornijskom gradu Koačela, sa napunjenim vatrenim oružjem i velikom količinom municije, saopštilo je danas šerifsko odeljenje okruga Riversajd.

Policajci raspoređeni na mitingu u subotu uočili su vozača crnog terenca na kontrolnom punktu pronašli pušku, napunjen pištolj i municiju velikog kapaciteta.

Vozač je identifikovan kao Vem Miler (49) i priveden je na licu mesta, a kasnije mu je određen pritvor zbog sumnje da je posedovao napunjeno vatreno oružje i municiju velikog kapaciteta.

Miler je pušten u subotu uz kauciju od 5.000 dolara, a trebalo bi da se pojavi na sudu 2. januara naredne godine, prenosi Wj-Bi-SI (ABC).

Policija grada Koačela osujetila treći pokušaj atentata na Donalda Trampa

Policija kalifornijskog grada Koačela, u kojem je bivši predsednik Donald Tramp u subotu održao miting, saopštila je danas da je zaustavila ''treći pokušaj ubistva'' republikanca, piše britanski Telegraf.

Amerikanac iz Las Vegasa uhapšen je u blizini mitinga sa napunjenim vatrenim oružjem i velikom količinom municije, saopštilo je danas šerifsko odeljenje okruga Riversajd.

Policajci raspoređeni na mitingu u subotu uočili su vozača crnog terenca na kontrolnom punktu pronašli sačmaricu, napunjen pištolj i veliku količinu municije.

Vozač je identifikovan kao Vem Miler (49) i priveden je na licu mesta, a kasnije mu je određen pritvor zbog sumnje da je posedovao napunjeno vatreno oružje i veliku količinu municije.