18. avgust 2023 19:16

Bivša supruga direktora Majkrosofta Brajdgana optužena za njegovo ubistvo

Izvor: TANJUG

podeli vest

Bivša supruga direktora Majkrosofta Brajdgana optužena za njegovo ubistvo

Foto: The Florida Times-Union via AP/Bob Self

DŽEKSONVIL - Bivša supruga direktora Majkrosofta Džareda Brajdgana optužena je za smrt svog muža pred njegovom mladom ćerkom, a tužioci na Floridi planiraju da za nju traže smrtnu kaznu.

Velika porota optužila je Šanu Li Gardner za ubistvo prvog stepena za koje je angažovala plaćenog ubicu, saopštilo je juče državno tužilaštvo, a preneo AP.

Gardner (36) je uhapšena u Vest Ričlendu u Vašingtonu i biće izručena Floridi da joj se sudi.

"Veoma dugo mi je sve govorilo da ona stoji iza toga", rekla je supruga ubijenog Kristen Brajdgan.

Država traži smrtnu kaznu i za supruga Gardnerove Marija Fernandeza Saldane, koji je uhapšen u martu, iako se tada izjasnio da nije kriv.

On je lišen slobode nakon što je profesionalni ubica Henri Artur Tenon (62) priznao krivicu za ubistvo drugog stepena i pristao da svedoči protiv Fernandeza Saldane i Gardnerove.

Državni tužilac Melisa Nelson istakla je da Tenon nije delovao sam, kao ni što Fernandez nije planirao sam.

"Optužnica protiv Šane Gardner otkriva njenu centralnu i ključnu ulogu u hladnom i proračunatom ubistvu s predumišljajem", rekao je Nelson.

Brajdgan, otac četvoro dece i programer softvera za Microsoft, upao je u zasedu 16. februara 2022, dok je napuštao kvart Džeksonvil Bič nakon što je ostavio decu blizance koju je delio sa Gardnerovom.

Policija je saopštila da Brajdgan potom u slabo osvetljenoj ulici naišao na gumu i da je verovatno otvorio vrata svog automobila kako bi je pomerio.

Nakon toga je upucan više puta dok je njegova dvogodišnja ćerka sedela u automobilu, gde je pronađena nepovređena.

Gardner se udala za Fernandeza Saldanu 2018. i preselila se u Vašington nakon što su mediji izvještavali o slučaju, rekli su zvaničnici.

U nalogu za hapšenje Gardnerove navodi se da je istraga o ubistvu Brajdgana otkrila da je par imao "veoma oštar razvod", a spominju se i "sporni odnosi" sa Gardnerovom i Fernandezom Saldanom.