6. januar 2024 17:38

Pet dana posle zemljotresa u Japanu iz ruševina spasena devedesetogodišnja žena

Izvor: TANJUG

podeli vest

Pet dana posle zemljotresa u Japanu iz ruševina spasena devedesetogodišnja žena

Foto: Kyodo News via AP/

TOKIO - Pet dana nakon razornog zemljotresa danas je iz srušene kuće u gradiću Suzu u prefekturi Išikava, na zapadnoj obali Japana spašena žena u 90-im godinama života, saopštila je japanska policija.

Ona je izvučena iz ruševina dvospratnice oko 20.20 po lokalnom vremenu, bila je komunikativna i odgovarala je na pitanja spasilaca, prenosi agencija Kjodo.

Spasena starija žena je prebačena na lečenje u Opštu bolnicu Suzu i oporavlja se, saopšteno je iz te medicinske ustanove.

Suzu je jedan od primorskih gradova koji su najteže pogođeni zemljotresom magnitude 7,6 koji je na Novu godinu pogodio poluostrvo Noto u centralnom Japanu. Policija nastavlja sa spasilačkim naporima uprkos kišnom vremenu, navodi japasnka agencija.

Broj žrtava u zemljotresu porastao na 126

Broj žrtava u snažnom zemljotresu koji je na Novu godinu pogodio poluostrvo Noto i okolna područja u centralnom Japanu, porastao je na 126, dok postoji opasnost da će u naknadnim potresima biti zatrpano još domova i blokirani putevi, ključni za isporuku pomoći.

Među nastradalima je i petogodišnji dečak koji se oporavljao od povreda nakon što je poliven ključalom vodom tokom zemljotresa, preneo je AP.

Njegovo stanje se naglo pogoršalo i on je preminuo u petak, naveli su zvaničnici prefekture Išikava, koja je najteže pogođen region.

Više od 200 ljudi se i dalje vode kao nestali.