19. januar 2024 14:43

Turska policija uhapsila je 42 osobe iz 12 zemalja po crvenoj poternici Interpola

Izvor: TANJUG

podeli vest

Turska policija uhapsila je 42 osobe iz 12 zemalja po crvenoj poternici Interpola

Foto: Shutterstock.com/4.murat, ilustracija

ANKARA - Turska policija uhapsila je 42 osobe za kojima je bila raspisana Interpolova crvena poternica u 12 zemalja, izjavio je turski ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja.

On je objavio je na platformi X da su osumnjičeni uhapšeni u istovremenim racijama u okviru Operacije Cage-31 koje su sprovedene u 13 turskih provincija.

Akcija je izvedena u koordinaciji Generalnog direktorata za bezbednosno-obaveštajne poslove, Uprave za borbu protiv krijumčarenja i organizovanog kriminala i Odeljenja Interpol-Evropol, javila je agencija Anadolija.

Poternice za osumnjičenima raspisalo je 12 zemalja, uključujući Nemačku, Azerbejdžan, Bosnu i Hercegovinu, Iran, Švedsku, Finsku, Kazahstan, Kirgistan, Egipat, Rusiju, Turkmenistan i Uzbekistan, naveo je Jerlikaja.

Ističući da se akcija nastavlja, turski ministar je rekao da su osumnjičeni članovi organizovane kriminalne grupe, koja se bavi ilegalnom trgovinom oružjem, trgovinom drogom, ubistvima, krijumčarenjem migranata, finansijskim prevarama, pljačkama i krađama, falsifikovanjem službenih dokumenata i utajom poreza.

Jerlikaja je rekao da je od početka ove godine uhapšeno ukupno 114 osoba koje su bile na crvenoj poternici Interpola.