15. jul 2024 23:08

Robert Kenedi Mlađi nakon razgovora sa Trampom poručuje da ne odustaje od izbora

Izvor: TANJUG

podeli vest

Robert Kenedi Mlađi nakon razgovora sa Trampom poručuje da ne odustaje od izbora

Foto: AP Photo, File/Jose Luis Magana

VAŠINGTON - Nezavisni predsednički kandidat Robert F. Kenedi Mlađi rekao je danas, nakon što se sastao sa kandidatom republikanaca Donaldom Trampom, da se ne povlači iz izborne trke.

Kenedi je u objavi na platformi X naveo da je tema razgovora sa Trampom bila nacionalno jedinstvo i izrazio nadu da će o tome razgovarati i sa liderima demokrata.

"Mnogo glasina kruži o mom sastanku jutros sa predsednikom Trampom. Naša glavna tema je bila nacionalno jedinstvo, a nadam se da ću se sastati i sa demokratskim liderima kako bismo razgovarali o tome. Ne odustajem od izborne trke", napisao je Kenedi.

Prethodno je američki Politiko objavio, pozivajući se na dobro obaveštene izvore, da se Tramp sastao danas u Milvokiju u američkoj državi Viskonsin sa Robertom F. Kenedijem Mlađim da bi razgovarali o mogućnosti da nezavisni kandidat podrži Trampa.

Sekretarka za štampu Kenedijeve kampanje Stefani Sper rekla je da se Kenedi danas sastao sa Trampom kako bi razgovarao o nacionalnom jedinstvu i da se nada da će se sastati i sa liderima Demokratske stranke.

Sper je istakla da Kenedi Mlađi ne odustaje od trke.

Ukoliko bi Kenedi Mlađi, koji prema anketama ima dvocifrenu podršku, podržao Trampa, to bi ubrzalo trku za Belu kuću i dalo podsticaj Trampu, navodi Politiko.

Republikanska stranka zvanično je danas nominovala Donalda Trampa za svog kandidata za predsednika SAD na izborima u novembru.

Donald Tramp je postao zvanični republikanski predsednički kandidat nakon što je dobio glasove dovoljnog broja delegata na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji u Milvokiju u saveznoj američkoj državi Viskonsin, objavio je AP.