16. jul 2024 13:56

Najmanje 13 Palestinaca ubijeno, 26 ranjeno u izraelskom bombardovanju Kan Junisa

Izvor: TANJUG

podeli vest

Najmanje 13 Palestinaca ubijeno, 26 ranjeno u izraelskom bombardovanju Kan Junisa

Foto: AP Photo/Tsafrir Abayov

GAZA - Najmanje 13 Palestinaca je ubijeno, a 26 je ranjeno danas u izraelskom vazdušnom napadu na Kan Junis, na jugu Gaze, saopštili su zdravstveni zvaničnici u palestinskoj enklavi.

Palestinsko Ministarstvo zdravlja je saopštilo da je bomba pala u blizini oblasti sa šatorima u kojima su smeštene raseljene porodice u ulici Atar, u Kan Junisu, prenosi Rojters.

Ranije danas, zvaničnici su izvestili da je 13 Palestinaca je ubijeno u izraelskom bombardovanju centralnog i južnog dela Pojasa Gaze, a među žrtvama je i najmanje dvoje dece.

U Rafi, južnom pograničnom gradu u kojem izraelske snage deluju od maja, pet Palestinaca je ubijeno u vazdušnom napadu na kuću, dok su u obližnjem Kan Junisu ubijeni muškarac, njegova žena i dvoje dece, rekli su zvaničnici.

U centralnoj Gazi u Nuseiratu, jednom od osam izbegličkih kampova enklave, najmanje četiri Palestinca su ubijena u odvojenim granatiranjima i vazdušnim udarima, prenosi Rojters.

U jučerašnjem napadu na školu UN u izbegličkom kampu Nuseirat, u kojoj su sklonište potražili raseljeni Palestinci, ubijeno je najmanje 17 osoba, a ranjeno oko 80, saopštili su zvaničnici u palestinskoj enklavi.

Al Džazira navodi da je to bilo peto bombardovanje škola u roku od osam dana.

Izraelske snage tvrde da su pogodile 40 ciljeva u Gazi, uključujući osmatračnice, vojne strukture i zgrade opremljene eksplozivom, kao i da je u poslednja časa ubijeno nekoliko boraca Hamasa.

Ministarstvo zdravlja u Gazi navodi da su od početka izraelskog rata u enklavi ubijene 38,664 osobe, a da je broj ranjenih procenjen na 89,097, ne računajući žrtve koje se nalaze ispod ruševina zgrada do kojih spasilačke ekipe nisu u mogućnosti da dođu.