25. avgust 2024 21:58

Zelenski: Mirovno rešenje ne treba da bude na štetu teritorije; Ukrajinske snage zauzele još dva naselja u Kursku

Izvor: TANJUG

podeli vest

Zelenski: Mirovno rešenje ne treba da bude na štetu teritorije; Ukrajinske snage zauzele još dva naselja u Kursku

Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky

KIJEV - Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da bi želeo da vidi konkretne diplomatske korake za postizanje mirovnog rešenja za rat u Ukrajini, ali da to ne bi trebalo da bude na štetu 30 odsto ukrajinskih teritorija.

Zelenski je rekao za indijske medije da je kraj rata u Ukrajini moguć samo ako se obnovi ukrajinski teritorijalni integritet.

Prema njegovim rečima, mirovni sporazum ne sme da bude postignut na štetu ukrajinskog stanovništva, preneo je Ukrinform.

Zelenski je ocenio da se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom ne može pregovarati, navodeći da se on ne plaši političkih pritisaka.

Ukrajinske snage zauzele još dva naselja u Kurskoj oblasti u Rusiji

Volodimir Zelenski izjavio je da su ukrajinske snage napredovale od jednog do tri kilometra u Kurskoj oblasti u Rusiji i da su zauzele još dva naselja na tom području.

Zelenski je u noćnom video obraćanju podsetio da su ruske snage danas napale Sumsku, Harkovsku, Hersonsku i Donjecku oblast u Ukrajini.

Ukrajinski predsednik je pomenuo i ruski raketni napad na hotel u Kramatorsku u Donjeckoj oblasti u kojem je bila smeštena snimateljska ekipa Rojtersa u kojem je poginuo britanski novinar, a povređena su još četiri reportera iz Ukrajine, SAD, Letonije i Nemačke, prenela je agencija Unian.

U napadu su povređena i dva meštanina.