26. avgust 2024 18:13

Er Frans planira da u utorak obnovi letove za Tel Aviv i Bejrut

Izvor: TANJUG

podeli vest

Er Frans planira da u utorak obnovi letove za Tel Aviv i Bejrut

Foto: shutterstock.com/OlegRi, ilustracija

PARIZ - Letovi Er Fransa i Transavije za Tel Aviv i Bejrut koji su obustavljeni u nedelju, trebalo bi da budu nastavljeni od sutra, saopštila je danas francuska avio-kompanija.

"U ovoj fazi, u zavisnosti od razvoja bezbednosne situacije na toj destinaciji, kompanija planira da obnovi svoje veze između Pariza i Bejruta (Liban), kao i između Pariza i Tel-Aviva (Izrael), suspendovane od 25. avgusta 2024. godine, zbog pogoršanja tenzija između Izraela i libanskog Hezbolaha, od utorka 27. avgusta 2024", precizirao je avio prevoznik.

Veliki broj međunarodnih avio-kompanija, uključujući Lufthanzu, Er Frans-KLM, Er Indiju, Britiš ervejz i Junajted erlajnz, suspendovale su letove ka regionu Bliskog istoka zbog zabrinutosti da bi moglo da dođe do širenja sukoba u regionu.

Lufthanza grupa, koja uključuje avio-prevoznike "Sviss International Air Lines", "Austrian Airlines", "Brussels Airlines", "Condor" i "Eurovings", nastaviće letove za glavni grad Jordana, Aman, i za grad Erbil u Iraku od 27. avgusta, ali je produžila suspenziju na letove za Tel Aviv i Teheran do 2. septembra, dok je letove za Bejrut obustavila do 30. septembra, preneo je Rojters.