15. septembar 2024 17:29

Đorđe Milićević: Zastava simbol jedinstva, snage i slobodarskog duha

Izvor: TANJUG

podeli vest

Đorđe Milićević: Zastava simbol jedinstva, snage i slobodarskog duha

Foto: TANJUG/STEFAN BRANKOVIĆ

MINHEN  - Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za koordinaciju aktivnosti sa dijasporom Đorđe Milićević izjavio je danas u Minhenu, povodom obeležavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, da Srbi ostaju ponosan i slobodan narod koji je uvek bio na pravoj strani.

"Čestitam vam Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Našeg jedinstva, koje nam je potrebno kako bismo nastavili sa napretkom Srbije, odbranom naših interesa i sabiranjem koje će nam omogućiti da budemo jedinstveni gde god bili i koje predstavlja ključ u prevazilaženju prepreka, napretku i međusobnoj podršci. Naše slobode, za koju se borimo vekovima, koju moramo čuvati kao najveće blago", rekao je ministar.

Milićević je najavio da će sledeće godine Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, biti obeležen u Beču. On je istakao da Srbija nikada nije bila agresor i naveo da zastava simbolizuje jedinstvo, snagu i slobodarski duh.

Poverenje dijaspore u državno rukovodstvo daleko veće nego 2012. godine

Đorđe Milićević izjavio je danas da jedinstvo i snaga Srbije leži u politici mira i u tome što država ide napred, ima jasnu viziju razvoja i gleda u budućnost.

On je, na pitanje Tanjuga da oceni u kojoj meri je obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave doprinelo jačanju veza srpskog naroda, naveo da je to teško izračunati, istovremeno ukazujući na značaj jedinstva.

"Naše jedinstvo i snaga leže svakako u politici mira i stabilnosti, našoj samostalnosti, suverenosti i nezavisnosti, ekonomiji koja je nikad stabilnija i jača. Naše jedinstvo i snaga je kultura, jezik, istorija, ćirilica, identitet i tradicija. To je ono što predstavlja simbole jednog naroda", rekao je Milićević koji boravi u Minhenu, povodom obeležavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Milićević je rekao da su nosioci snage i jedinstva mladi ljudi.