16. februar 2023 14:29

Abazović: Crna Gora će odgovoriti zahtevima Europola

Izvor: TANJUG

podeli vest

Abazović: Crna Gora će odgovoriti zahtevima Europola

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

HAG/PODGORICA - Predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović izjavio je danas tokom posete Europolu da se nada da će institucije Crne Gore odgovoriti zahtevima ove evropske policijske službe i drnogorskim građanima.

Istakao je da Vlada Crne Gore samo potvrđuje ono što je načelno i glavna vrednost svih njenih evropskih partnera, a to je, kako je kazao, da vladavina prava zaživi i da ruka pravde stigne do svih onih koji su radili protivzakonito u prethodnom periodu.

Abazović je kazao je veruje da je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić prilikom poslednje posete Europolu uspeo da dogovori jako značajne stvari vezano za dublju saradnju Europola i Crne Gore.

"Bila mi je čast i zadovoljstvo da se opet u središtu Europola sretnem sa Ketrin de Bol koja je direktorica Europola. Ovo je nastavak saradnje između sektora bezbednosti i Europola, i verujem da je kolega Adžić prilikom poslednje posete uspeo da dogovori jako značajne stvari vezano za našu dublju saradnju", kazao je Abazović.

Istakao je da Vlada Crne Gore potvrđuje glavne vrednosti svih evropskih partnera.

"Vlada Crne Gore samo potvrđuje ono što je načelno i glavna vrednost svih naših evropskih partnera, a to je da vladavina prava zaživi, da ruka pravde stigne do svih onih koji su radili protivzakonito u prethodnom periodu i siguran sam da je Crna Gora na pravom putu", kazao je Abazović.

Abazović je zahvalio svima i poručio da Vlada Crne Gore nastavlja svoju agendu, koja se odnosi na borbu protiv kriminala i korupcije.

"Madam se da će građani Crne Gore imati priliku da vidi da ruka pravde još efektnije deluje u narednom periodu", zaključio je Abazović, objavljeno je na Flicker nalogu Vlade Crne Gore.