24. april 2023 20:06

Šef obaveštajne službe Ukrajine: Rusi se preorijentisali na odbranu na svim pozicijama, izuzev u Bahmutu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Šef obaveštajne službe Ukrajine: Rusi se preorijentisali na odbranu na svim pozicijama, izuzev u Bahmutu

Foto: Shutterstock.com/ Kutsenko Volodymyr, ilustracija

KIJEV/MOSKVA - Šef vojne ukrajinske obaveštajne službe Kirilo Budanov rekao je danas da su se ruske trupe preorijentisale na odbranu na svim pozicijama, izuzev u Bahmutu.

"Oni su se totalno prebacili na odbranu, svuda. Jedina mesta na liniji fronta gde pokušavaju da probiju je Bahmut. Pokušavaju da sačuvaju Avdijivku na severu, a lokalne borbe se vode u Marinki. U oba grada taktika je identična kao u Bahmutu - pokušavaju da zbrišu naselja sa lica zemlje", rekao je Budanov za "RBC Ukrajina".

PISMO u kojem je bila nepoznata supstanca poslata je francuskoj ambasasdi u Moskvi, prenela je novinska agencija TASS, citirajući bezbednosne izvore.

"Zaposleni iz francuske ambasade primili su pismo u kojem je bila nepoznata supstanca. Snage bezbednosti su izašle na lice mesta", rekao je izvor ruske novinske agencije.

REGIONALNO TUŽILAŠTVO Donjecke oblasti saopštilo je da su ruske trupe granatirale selo Šahtarske i da su ubijena dva muškarca, stara 43 i 66 godina.

Prema tužilaštvu, oni su nastradali u svom dvorištu, a njihov komšija je ranjen, preneo je "Kijev independent".

Šahtarske se nalazi na oko 75 kilometara od Donjecka, grada koji drže ruske snage.

PORTPAROL KREMLJA Dmitrij Peskov izjavio je danas da je 120 od 1.400 stranih kompanija koje su radile u Rusiji napustilo tu zemlju od početka rata u Ukrajini.

"Ostali su ovde i ne žele da odu", istakao je Peskov, preneo je TASS.

OPTUŽENOJ ZA UBISTVO vojnog blogera Vladena Tatarskog, Dariji Trepovoj odbijena je danas kaucija, preneo je Rojters.

Trepova je optužena da je 2. aprila eksplozivom ubila Tatarskog u Sankt Peterburgu i da je ranila više od 30 ljudi.

"Žalim zbog onoga što se dogodilo, a ranjenima želim brz oporavak", rekla je Trepova na sudskom saslušanju, međutim, nije se izjasnila da li je kriva ili ne, preneo je TASS.

LIDER SAMOPROGLAŠENE Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin izjavio je za TASS da je situacija u Bahmutu napeta, ali da vojnici grupe Vagner prave određeni napredak na bojnom polju,preneo je Gardijan.